Aspecte economico - financiare ale dezechilibrelor monetare

Trimisa la data: 2010-03-26
Materia: Economie
Pagini: 93
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_N
Lucrare de licenta despre Aspecte economico - financiare ale dezechilibrelor monetare
Asa cum nu se poate trasa o frontiera sigura intre cele doua tipuri amintite de inflatie, nu se poate sti cu certitudine nici momentul intrarii in inflatie. Deoarece nu toate cresterile de preturi sunt inflationiste, atunci cand se urmareste un anumit indice de preturi si se observa ca preturile cresc, nu se stie niciodata daca aceasta crestere de preturi este sau nu inflationista. Cu toate acestea, daca exista o crestere continua de preturi, faptul ca tendinta de crestere se mentine mai multe luni sau mai multi ani trezeste ingrijorare, justificand intrebarea daca nu cumva se intra in inflatie; nu se stie niciodata daca a aparut sau nu inflatia forte, decat atunci cand e prea tarziu.

Nu se stie niciodata cand se intra si cand nu se intra in inflatie, iar ca urmare singura solutie ramasa este studierea atenta a etapelor unei cresteri de preturi care se perpetueaza. Intrarea in inflatia declarata este dificil de determinat cu exceptia unor imprejurari istorice exceptionale, cum ar fi cele ale crizelor spectaculoase care marcheaza istoria tuturor tarilor. In cazul Romaniei, de exemplu, o astfel de criza spectaculoasa, fara precedent in istoria sa este criza actuala, provocata de prabusirea comunismului.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte economico - financiare ale dezechilibrelor monetare

Cuprins

Introducere....................3

Capitolul I Inflatia - forma de manifestare a dezechilibrelor monetare.............5
1.1 Conceptul de inflatie...............5
1.2 Cauze si forme de manifestare.......9
1.3 Efectele economice si sociale ale inflatiei........29

Capitolul II Studiu comparative privind evolutia inflatiei in tarile dezvoltate si cu economie in tranzitie...........35
2.1 Inflatia in tarile dezvoltate...............35
2.2 Inflatia in tarile in curs de tranzitie............41

Capitolul III Fenomenul inflationist in Romania............49
3.1 Evolutia procesului inflationist.........49
3.2 Cauze si forme de manifestare............58
3.3 Impactul inflatiei..............74
3.4 Politica monetara si controlul inflatiei...........79

Concluzii................89

Anexa...................91

Bibliografie............92

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte economico - financiare ale dezechilibrelor monetare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.