Aspecte fundamentale privind drepturile - libertatile si indatoririle cetateanului

Trimisa la data: 2010-03-24
Materia: Drept
Pagini: 76
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Adina_D
Lucrare de licenta despre Aspecte fundamentale privind drepturile, libertatile si indatoririle cetateanului
Expresia "drepturile omului" evoca drepturile fiintei umane, ca fiinta inzestrata cu constiinta, ratiune si vointa, fapt ce-i confera drepturi naturale inalienabile si imprescriptibile, dincolo de organizarea statala a societatii. Drepturile omului sunt proclamate si asigurate prin legea statului careia apartine, sub denumirea de drepturi cetatenesti.

Definirea drepturilor fundamentale ale omului si cetateanului este o problema controversata si larg dezbatuta in literatura de specialitate. In concluzie, drepturile si libertatile fundamentale ale omului si cetateanului prezinta trei trasaturi definitorii: sunt drepturi subiective; sunt drepturi esentiale pentru fiinta umana; sunt drepturi inscrise in declaratii si legi fundamentale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte fundamentale privind drepturile - libertatile si indatoririle cetateanului

Lucrare de licenta despre Aspecte fundamentale privind drepturile, libertatile si indatoririle cetateanului
Cuprins

Capitolul I Drepturile, libertatile si indatoririle fundamentale......3

Capitolul II Evolutia conceptului de drepturi si libertati fundamentale.............10

Capitolul III Internationalizarea drepturilor si libertatilor fundamentale..........20

Capitolul IV Drepturile si libertatile omului in lumina Constitutiei din 1991 si a actelor internationale..........41

Capitolul V Indatoririle fundamentale.............70

Capitolul VI Concluzii.................73

Bibliografie..............74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte fundamentale privind drepturile - libertatile si indatoririle cetateanului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.