Aspecte generale ale raspunderii civile contractuale

Trimisa la data: 2010-06-17
Materia: Drept
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: iulidana
Lucrare de licenta despre Aspecte generale ale raspunderii civile contractuale
In cadrul Uniunii Europene, pentru armonizarea si unificarea sistemelor nationale de drept a contractelor, au fost intreprinse o serie de actiuni, fie la nivelul Comisiei Europene , fie la nivelul unor centre de afaceri sau chiar la nivelul unor universităti.In acest sens, se detasează activitatea „Comisiei de drept european al contractelor”, infiintată la Copenhaga in anul 1974 din initiativa profesorului Ole Lando (Danemarca).

Această comisie si-a propus elaborarea unei „Conventii comunitare referitoare la legea aplicabilă obligatiilor contractuale si necontractuale”. Practic, s-a dorit ca această conventie să fie un act normativ uniform de drept international privat in materie de obligatii contractuale si necontractuale.

Douăzeci si trei de ani mai târziu, in anul 1997, profesorul Ole Lando, initiatorul acestei comisii, a publicat lucrarea „Principiile dreptului european al contractelor, o primă etapă către un Cod civil european” .
Desi sustinută financiar de către Uniunea Europeană, initiativa profesorului Ole Lando a rămas la stadiul unei opere private.

Acest proiect a vizat si realizarea unui „fond comun de solutii la problemele dreptului contractului”. Practic, obiectivul a fost de a se selecta si incorpora cele mai bune solutii rezultate din studiul comparat a 16 sisteme nationale de drept, din continutul Conventiei Natiunilor Unite cu privire la vânzarea internatională de mărfuri (Viena, 11 aprilie 1980) si chiar din Principiile UNIDROIT.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte generale ale raspunderii civile contractuale

Lucrare de licenta despre Aspecte generale ale raspunderii civile contractuale
Cuprins

1. Abstract............................4

2. Introducere.........................5

3. Obiectivele si ipotezele cercetarii stiintifice...................6

4. Continutul teoretic al lucrarii.......7
4.1. Tendinte de unificarea a reglementărilor nationale europene in materie contractuală....................7
4.1.1. Aspecte generale.................7
4.1.2. Capitolul I - dispozitii generale.............................11
4.1.2. Răspunderea civilă contractuală in contextul răspunderii civile..................23
4.1.3. Răspunderea civilă precontractuală.............................26
4.1.4 .Elementele sau cerintele răspunderii civile contractuale.......50

5. Metodologia cercetarii....................57

6. Rezultatele cercetarii....................58

7. Concluzii.................................59

Bibliografie.................................60

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte generale ale raspunderii civile contractuale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.