Aspecte generale privind resursele umane in cadrul unei IMM

Trimisa la data: 2009-09-14 Materia: Resurse Umane Pagini: 48 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Lucian_P
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Aspecte generale privind resursele umane in cadrul unei IMM
Intreprinderea reprezinta celula economica de baza a fiecarei societati. Existenta de intreprinderi rentabile in cadrul fiecarei tari reprezinta o conditie primara in asigurarea bunastarii si prosperitatii economiilor tarilor respective. Cel mai frecvent parametru folosit pentru a exprima dimensiunea unei organizatii este numarul de salariati.

Avantajele sale rezida in usurinta obtinerii informatiilor necesare si comparabilitatea sa - nefiind afectat de conversia si dinamica unitatilor monetare implicate -indiferent de tara sau ramura implicate. In functie de acest criteriu, in Romania - ca si in U.E., de altfel - firmele se clasifica in 4 categorii de firme: microintreprinderi cu 1-9 salariati, intreprinderi mici cu 10-49 salariati, intreprinderi mijlocii cu 50-249 salariati si intreprinderi mari cu peste 250 de salariati.

In unele tari se utilizeaza si categorii de firme foarte mari incepind de la 1000 sau 2000 de salariati Dintre toate aceste categorii, cele mai numeroase sunt microintreprinderile si intreprinderile mici. In cvasitotalitatea tarilor, acestea furnizeaza majoritatea P.I.B. si a veniturilor la bugetul statului. Principalele avantaje le reprezinta flexibilitatea, dinamismul si inovativitatea. In plan economic, sectorul privat a devenit predominant in majoritatea aspectelor majore: pondere in produsul intern brut, in forta de munca ocupata in economie, in export si in veniturile incasate la bugetul statului.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Aspecte generale privind resursele umane in cadrul unei IMM

Lucrare de licenta despre Aspecte generale privind resursele umane in cadrul unei IMM
Cuprins

CAP. I IMM-URILE - SISTEME SOCIALE .......................................................... 3
1. Locul si rolul IMM-urilor .......................................................... 3
2. Resursa umana, principala resursa a firmelor .......................................................... 7

CAP. II CREATIVITATEA, CONDITIE NECESARA PENTRU SUPRAVIETUIREA FIRMEI .......................................................... 15
Conceptul de creativitate .......................................................... 17
Etapele, nivelurile si factorii creativitatii .......................................................... 19

CAP. III STIMULAREA CREATIVITATII .......................................................... 25
Necesitatea stimularii creativitatii .......................................................... 25
Metode de stimulare a creativitatii .......................................................... 30
Existenta si stimularea creativitatii la SC TECHNOVA INVEST SRL .......................................................... 39

CONCLUZII SI PROPUNERI .......................................................... 41

BIBLIOGRAFIE GENERALA .......................................................... 47
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte generale privind resursele umane in cadrul unei IMM". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.