Aspecte generale referitoare la fenomenul etici in afaceri

Trimisa la data: 2010-07-14
Materia: Economie
Pagini: 146
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_Bi
Lucrare de licenta despre Aspecte generale referitoare la fenomenul etici in afaceri
Pe scurt, observatorii hipercritici ai mediului de afaceri comit mai multe erori, care le ingusteaza perspectiva si le stramba judecata. Pe de o parte, confunda comportamentul etic cu altruismul umanitar (dar numai atunci cand ii judeca pe oamenii de afaceri; propriul lor comportament primeste o apreciere de onorabilitate morala in raport cu niste exigente mult mai relaxate).

Pe de alta parte, generalizeaza fara temei faptele scandaloase care se petrec realmente in lumea afacerilor, trecand cu vederea - datorita unei ignorante autoinduse resentimentar, alimentate de mass-media - normalitatea activitatii de afaceri, in care onestitatea si corectitudinea sunt regula si nu exceptia. Avand o notiune confuza asupra eticii si o viziune partinitor nefavorabila asupra afacerilor, cei care stramba din nas atunci cand aud vorbindu-se despre etica in afaceri mai comit o eroare decisiva, care le intareste scepticismul fata de seriozitatea acestei discipline.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte generale referitoare la fenomenul etici in afaceri

Lucrare de licenta despre Aspecte generale referitoare la fenomenul etici in afaceri
Cuprins

Argument..............3

Capitolul I Notiuni de etica.....................8

Capitolul II Principiile etici in afaceri................20

Capitolul III Responsabilitatea sociala..................24

Capitolul IV Relevanta globalizarii pentru etica in afaceri............59

Capitolul V Afaceri si actionari...................64

Capitolul VI Probleme etice in strategia de marketing.........98

Capitolul VII Drepturi si obligatii morale ale angajatilor.........108

Concluzii...............135

Bibliografie............140

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte generale referitoare la fenomenul etici in afaceri". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.