Aspecte istorice privind Finlanda in contextul izolarii internationale in urma Razboiului de Iarna

Trimisa la data: 2010-04-11
Materia: Istorie
Pagini: 190
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ioana_Va
Lucrare de licenta despre Aspecte istorice privind Finlanda in contextul izolarii internationale in urma Razboiului de Iarna
Finlanda, pentru multi oameni, reprezinta o tara indepartata, situata la limitele civilizatiei europene, oarecum exotica, care nu a suscitat atentia istoriografiei europene pentru o indelungata perioada de timp. Evenimentele din toamna anului 1939-primavara anului 1940 aveau sa o aduca in atentia constiintei europene si a lumii internationale, scotand-o din conul de umbra in care se aflase pana atunci.

Acesta este unul din motivele pentru care studiul meu s-a oprit asupra acestei mici perioade istorice. Daca istoriografia europeana si nord-americana au tratat pe larg acest subiect, Razboiul de iarna este practic inexistent in literatura de specialitate romaneasca. O explicatie o poate reprezenta si perioada comunista a statului roman, perioada in care tutela sovietica si-a lasat amprenta si asupra istoriografiei noastre. Razboiul de iarna a reprezentat o pata de rusine si de umilinta pe obrazul istoriei militare a statului sovietic, o rana care nu trebuie scormonita de nici o analiza istorica.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte istorice privind Finlanda in contextul izolarii internationale in urma Razboiului de Iarna

Cuprins


Introducere..........3

I. Conceptul de securitate si neutralitate in practica politicii externe finlandeze (1917 - 1939)..........4

II. Razboiul de iarna - operatiuni militare ........54

III. Reactia internationala fata de razboiul de iarna. Izolarea internationala a Finlandei.........132

IV. Tratatul de pace de la Moscova si consecintele razboiului de iarna...........162

Bibliografie.........188
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte istorice privind Finlanda in contextul izolarii internationale in urma Razboiului de Iarna". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.