Aspecte legate de continutul doctrinelor economice si componentele financiare ale acestora

Trimisa la data: 2010-04-25
Materia: Economie
Pagini: 78
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Corina_G
Lucrare de licenta despre Aspecte legate de continutul doctrinelor economice si componentele financiare ale acestora
Adam Smith considera ca omul, datorita caracterului sau de "homo economicus"- este manat in actiunile sale de interesul personal. Omul, ca individ este egoist si marcat de dorinta de imbogatire. O mana invizibila il ghideaza pe individ in actiunile sale. Aceasta "mana invizibila" ar fi de origine divina si ar avea influente obiective asupra economiei de piata, asigurandu-i echilibrul prin armonizarea intereselor individuale egoiste cu interesul general al societatii.

"Mana invizibila" si "libertatea individuala" sunt cele doua mecanisme de reglare a pietii care fac imposibila anarhia in productie si interventia statului in economia inutila .In cazul interventionismului dorit, adeptii acestei metode, (J. St. Mill si Wagner) sunt in dezacord total cu politica liberalismului industrial. Mill si Wagner isi imagineaza faptul ca exista o cale de impacare intre capitalisti si lucratori.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte legate de continutul doctrinelor economice si componentele financiare ale acestora

Cuprins


Introducere............3

Capitolul I Caracterizarea generala a continutului principalelor doctrine economice si componente financiare ale acestora.....5

Capitolul II Keynesismul si politica financiara guvernamentala.......21

Capitolul III Neoliberalismul si politica financiara guvernamentala..........47

Capitolul IV Concluzii si propuneri..........71

Bilbiografie............77


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte legate de continutul doctrinelor economice si componentele financiare ale acestora". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.