Aspecte legate de implicatiile - formele - continutul si caracteristicile somajului

Trimisa la data: 2010-05-23
Materia: Economie
Pagini: 63
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Bianca_B
Lucrare de licenta despre Aspecte legate de implicatiile, formele, continutul si caracteristicile somajului
Somajul structural nu este complet rupt de problemele semnalate pana aici, exista multe legaturi intre aceasta forma de somaj si rata naturala. In principiu, el se formeaza ca urmare a schimbarilor care au loc in structura economica teritoriala si a productiei privita pe ramuri si subramuri de activitate. Din aceasta cauza, marea majoritate a economistilor considera ca avem de-a face cu un somaj structural atunci cand economia realizeaza o utilizare aproape deplina a fortei de munca.

Rezulta ca somajul structural decurge din structura pietei muncii, mai exact din natura slujbelor oferite si configuratia generala a diviziunii sociale a muncii, din mentalitatile institutiilor specifice pietei muncii care influenteaza comportamentul lucratorilor si firmelor. Deci, in linii mari, somajul structural este acelasi cu rata naturala a somajului, pe care am prezentat-o in pasajele anterioare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte legate de implicatiile - formele - continutul si caracteristicile somajului

Cuprins


Capitolul I. Definirea, caracteristicile si formarea somajului.......3
1. 1. Definirea somajului...........3
1. 2. Caracteristicile somajului............5
1. 3. Formarea somajului............7

Capitolul II Continutul, formele si nivelul somajului..........9
2. 1. Continutul somajului...........9
2. 2. Formele somajului..............15
2. 3. Nivelul somajului............25

Capitolul III. Politici anti-somaj...........46

Capitolul IV. Evolutia si nivelul ratei somajului in Romania, dupa anul 1990.............54

Concluzii........61

Bibliografie............63


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte legate de implicatiile - formele - continutul si caracteristicile somajului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.