Aspecte legate de reforma bancara din Romania dupa annul 1990

Trimisa la data: 2010-06-08
Materia: Istorie
Pagini: 137
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andreea_Io
Lucrare de licenta despre Aspecte legate de reforma bancara din Romania dupa annul 1990
Pasivele nete arata, pentru fiecare perioada, masura in care activele scadente acopera obligatiile scadente. Problemele de gestiune apar mai ales acolo unde pasivele nete simple sunt pozitive, caci pentru acoperirea lor banca trebuie sa gaseasca resurse suplimentare; in saptamana urmatoare, de exemplu sunt necesare 6 miliarde lei. In plus repartizarea pe coloana a semnului pasivelor nete ne poate da informatii referitoare la transformarea scadentelor practicata de banca.

In exemplul prezentat gruparea pasivelor nete pozitive in partea superioara a coloanei si a celor negative in partea sa inferioara denota o transformare clasica de scadente: resurse mobilizate preponderent pe termen scurt pentru finantarea unor plasamente preponderente pe termen lung. Intotdeauna insa suma absoluta a pasivelor nete simple este egala cu zero (deoarece totalul activelor este egal cu totalul pasivelor).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte legate de reforma bancara din Romania dupa annul 1990

Cuprins


Capitolul I. Reforma sistemului bancar in Romania dupa anul 1990........3

Capitolul II. Riscuri bancare. Gestiunea riscurilor bancare.........26

Capitolul III Riscul creditului. Gestiunea riscului creditului.........46

Capitolul IV. Gestiunea riscului de capital................66

Capitolul V. Riscul ratei dobanzii. Gestiunea riscului ratei dobanzii...............82

Capitolul VI Riscul de lichiditate.Gestiunea riscului de lichiditate...96

Capitolul VII. Eficienta activitatii bancare si riscurile asumate......123

Bibliografie..............136


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte legate de reforma bancara din Romania dupa annul 1990". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.