Aspecte medico-legale asupra traumatismelor mecanice cauzate de arme albe

Trimisa la data: 2010-03-06
Materia: Medicina
Pagini: 61
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ionela_P
Lucrare de licenta despre Aspecte medico-legale asupra traumatismelor mecanice cauzate de arme albe
Am studiat leziunile traumatice la 42 de cazuri in total, dintre care 14 au suferit leziuni cauzate de gloantele de cauciuc, si 28 au avut leziuni produse de arme albe. Cazurile respective au fost colectate din actele medico-legale (certificate) din anul 2006. Pacientii luati in evidenta au beneficiat de actele medico-legale in perioada aflata sub observatie.
Am avut in observatie 42 de pacienti inregistrati retrospectiv in acte medico-legale, iar pentru studiul cazurilor am recurs la o fisa pentru fiecare caz in parte pentru a preciza caracteristicile cazurilor.

Fisa a inclus: initialele persoanei, sexul, varsta, mediul de provenienta, data producerii leziunilor mecanice, data examinarii medico-legale, localizarea traumatismelor, numarul leziunilor, tipul leziunilor, mecanismul de producere (prin impuscare, prin lovire directa cu corp taietor-intepator), diagnosticul clinic, interventiile medicale si tratamentul la care au fost supusi (in ce perioada si in cadrul carei sectii din spital), daca au existat leziuni asociate de alta provenienta, numarul de zile acordate ingrijirilor medicale, numarul si data inregistrarii actului medico-legal solicitat, daca a

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte medico-legale asupra traumatismelor mecanice cauzate de arme albe

Cuprins

Introducere .........3

Materiale si metode.......17
Rezultate .........18

Traumatismele mecanice cauzate de gloante de cauciuc.......18
Incidenta leziunilor in functie de varsta.........18
Incidenta lezionarii raportata la lunile anului si zilele saptamanii..........19
Data eliberarii actului medico-legal (certificat)........19
Modalitati si imprejurari de producere a traumatismelor........20
Mecanismul de producere si obiectul agresiunii.......35
Tipul leziunilor..........36
Localizarea si numarul leziunilor.........37
Examinarea medicala si paraclinica........40
Interventiile medicale..........41
Timpul de ingrijiri medicale..........41

Concluzii.........56

Bibliografie..........58

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte medico-legale asupra traumatismelor mecanice cauzate de arme albe". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.