Aspecte privind criza in familie - Factor favorizant al delicventei

Trimisa la data: 2010-10-13
Materia: Sociologie
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandru_D
Lucrare de licenta despre Aspecte privind criza in familie - Factor favorizant al delicventei
Cresterea costului vietii, inflatia, somajul, incertitudinile si dezechilibrele au antrenat schimbari in comportamentul marital, in atitudinile indivizilor. Se inregistreaza un declin demografic ingrijorator concretizat in scaderea ratei nuptialitatii, cresterea numarului de divorturi, a familiilor monoparentale, a abandonului de familie, un mare numar de familii fiind in prezent in imposibilitatea de a-si exercita cu corectitudine functiile si rolurile ce-i revin in special pe cele privind socializarea morala necesara descendentilor.

Stabilitatea si coeziunea familiei ca institutie reprezinta pivotul central in formarea si educarea tinerelor generatii, ea conferind siguranta si confirmarea perpetuarii sanatoase a unei natiuni.
Lucrarea de fata isi propune sa evidentieze faptul ca disfunctiile familiale manifestate ca o consecinta a alterarii stabilitatii si unitatii acesteia reprezinta sursa principala a aparitiei manifestarilor delicvente in randul tinerilor. Reiese cu claritate faptul ca manifestarile delicvente ale minorilor sunt cosecinta disfunctiilor educative si socializatoare, a nerealizarii sau realizarii imperfecte a principalelor functii ale familiei, scolii, si a altor institutii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte privind criza in familie - Factor favorizant al delicventei

Lucrare de licenta despre Aspecte privind criza in familie - Factor favorizant al delicventei
Cuprins

Argument.............3

Capitolul I Familia - institutie de socializare si control social in perioada adolescentei.................6
1. Definitia si functii ale familiei contemporane...........6
2. Cadrul juridic de functionare al familiei................12
3. Modalitati de socializare a adolescentilor in familie.........23

Capitolul II Familia - principala institutie (instanta) de socializare si control social in perioada adolescentei...........32
1. Modificari in structura si functiile familiei...........32

Capitolul III Stiluri educationale si consecintele dezorganizarii familiale..............41
1.Consecintele dezorganizarii familiale asupra comportamentului minorilor.................41
2. Climat educational si stiluri educationale in familie.........45

Capitolul IV Strategia si politici sociale si legislative privind stabilitatea, coeziunea si functionalitatea familiei.........50

Anexa............55

Bibliografie...............63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte privind criza in familie - Factor favorizant al delicventei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.