Aspecte privind istoria administratie publice

Trimisa la data: 2010-07-20
Materia: Administratie Publica
Pagini: 106
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_N
Lucrare de licenta despre Aspecte privind istoria administratie publice
Istoria administratiei publice romanesti reprezinta o componenta insemnata a istoriei statului si dreptului romanesc, de care nu o putem separa decat in plan didactic. Romanii au o bogata cultura juridica, o valoroasa scoala nationala de drept si o bibliografie bogata in scrieri de istorie a dreptului, iar catedrele universitare de specialitate au fost ilustrate de mari profesori si oratori, cu o eruditie ce se baza si pe cunoasterea vechiului drept romanesc.

Exemplu: M. Kogalniceanu, V. Boerescu, Alex. Papiu Ilarian, St. Longinescu, Al.D. Xenopol, Ioan Tanoviceanu, B.P. Hasdeu, Andrei Radulescu, Dinu C. Arion, George Fotino etc. Studiul istoriei administratiei publice romanesti este indiscutabil util formarii intelectualului roman si cu atat mai mult a juristului, utilitatedovedita si de constatarea lui Giogio del Vechio, cum ca "prezentul nu se intelege fara trecutul sau istoric; trecutul istoric retraieste in prezent si lucreaza la temelia viitorului".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte privind istoria administratie publice

Lucrare de licenta despre Aspecte privind istoria administratie publice
Cuprins

I. Introducere in istoria administratiei publice romanesti.........4

II. Statul si administratia publica in Dacia ...........6

III Statul si organizarea administratiei in perioada prefeudala......13

IV Organizarea administratiei publice in perioada formarii statelor feudale romanesti............21

V. Organizarea de stat si a administratiei in Tara Romaneasca si moldova in feudalismul dezvoltat..............26

VI. Organizarea de stat si a administratiei in Transilvania, in evul mediu.............31

VII Organizarea administrativ-teritoriala si administratia publica a Tarilor Romane in feudalismul dezvoltat..........40

VIII Organizarea de stat si administratia publica in Tarile Romane in epoca turco-fanariota si la inceputul epocii moderne..........45

IX Organizarea de stat si administratia publica in perioada 1859-1918.............58

X. Organizarea de stat si administratia publica a Transilvaniei in perioada liberalismului austriac (1861-1867) si a dualismului austro -ungar (1867-1918).......... 69

XI. Structura de stat si administratia publica..........80

XII Organizarea de stat si administratia publica in timpul constitutiei din 1938 si al dictaturii antonesciene ............92

XIII Bibliografie................105

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte privind istoria administratie publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.