Aspecte privind moneda - creditul si creatia monetara a bancilor

Trimisa la data: 2010-08-05
Materia: Economie
Pagini: 151
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Flavia_R
Lucrare de licenta despre Aspecte privind moneda, creditul si creatia monetara a bancilor
Agentii economic care intra in relatii de schimb pot alege intre diverse forme de organizare a schimbului; forma cea mai simpla este schimbul in natura (trocul sau trampa), iar cea mai dezvoltata este economia monetara.

Intr-o economie de troc pur, agentii suporta costuri comerciale ridicate, deoarece trebuie nu numai sa asigure amintita dubla coincidenta intre dorintele si posibilitatile lor de schimb, ci si sa stabileasca, in cadrul fiecarei tranzactii in parte, raportul de schimb adecvat. De asemenea, schimbul unui bun pe altul comporta un risc important, si anume cel de a achizitiona un obiect a carui valoare se modifica la fiecare noua tranzactie. Agentii economici vor ezita, deci, sa faca schimburile pe care le doresc, pana ce vor fi siguri ca raporturile de schimb sunt suficient de stabile pentru a putea fi considerate corecte.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte privind moneda - creditul si creatia monetara a bancilor

Cuprins


Capitolul I Continutul si functiile monedei.........3

Capitolul II Masa monetara............10

Capitolul III Politici monetare.......19

Capitolul IV Creatia monetara si oferta de moneda........43

Capitolul V Sistemul bancar in Romania in perioada de tranzitie la economia de piata........57

Capitolul VI Banca nationala a Romaniei.........63

Capitolul VII Operatiunile bancare de credit........70

Capitolul VIII Costul creditului...........89

Capitolul IX Riscul in activitatea bancara..........95

Capitolul X Creditul international. Creditele pentru finantarea operatiunilor de comert international.......117

Capitolul XI Creditul documentar.........120

Capitolul XII Fenomenul inflationist.........128

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte privind moneda - creditul si creatia monetara a bancilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.