Aspecte privind omorul ca infractiune contra persoanei

Trimisa la data: 2010-08-05
Materia: Drept
Pagini: 95
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: AnaMaria_O
Lucrare de licenta despre Aspecte privind Omorul ca infractiune contra persoanei
La verificarea alibiului trebuie de tinut cont de faptul ca uneori chiar persoana nevinovata apare sa faca gresit trimitere la alibi, care precis nu tine minte unde a fost, cu cine s-a intilnit si cu ce s-a ocupat intr-o perioada strict determinata. Si de aceea pentru consolidarea versiunii invinuirii nu este de ajuns contestarea alibiului. Este necesar de a stabili concret, ca invinuitul anume in acest timp sigur se afla la locul savirsirii infractiunii.

Uneori persoana invinuita de savirsirea omorului, necontestind faptul aflarii lui la locul infractiunii, sustine ca ea a fost savirsita de alta persoana. Acest fapt tot trebuie minutios verificat. Persoana asupra careia arata invinuitul ca fiind ucigas trebuie stabilit si interogat. In afara de aceasta este necesar de a clarifica daca se afla aceasta persoana la locul infractiunii, ce cunoaste despre circumstantele omorului, daca il cunoaste pe patimas, in ce raporturi era cu el s.a. In dependenta de rezultatele interogarii versiunile de ancheta se concretizeaza si se verifica.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte privind omorul ca infractiune contra persoanei

Cuprins

Introducere..............3

I. Consideratii generale asupra cercetarii cauzelor de omor...........3
I.1 Caracteristica criminalistica a omorurilor .............3
I.2 Versiunile de ancheta si planificarea cercetarii cauzelor legate de omor................15
I.3 Etapele cercetarii infractiunilor de omor.............24

II. Actiunile procedurale efectuate la etapa initiala de cercetare a cauzelor de omor ...............34
II.1 Cercetarea la fata locului si expertiza cadavrului ............34
II.2 Stabilirea si ascultarea martorilor...........66
II.3 Procedura de cautare si interogare a banuitului si invinuitului...............73
II.4 Perchezitia la etapa initiala de cercetare a cauzelor de omor......81
II.5 Dispunerea altor feluri de expertize..........88

Bibliografie...........93Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte privind omorul ca infractiune contra persoanei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.