Aspecte privind politica de sanatate publica

Trimisa la data: 2010-07-15
Materia: Economie
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Camelia_St
Lucrare de licenta despre Aspecte privind politica de sanatate publica
Accentul pe cele trei dimensiuni ale politicilor publice are si un alt obiectiv. De foarte multe ori, cei care incep sa studieze politicile publice sunt - mai mult sau mai putin constienti, mai mult sau mai putin explicit - influentati de o imagine rationalista asupra actiunii sociale. Ei tind sa isi intemeieze sustinerile pe ideea ca actiunile actorilor politici, modalitatile in care se iau deciziile se pot caracteriza in mare apeland la modelul actorului individual rational.

Altfel zis, ei admit ca in procesul de infaptuire a politicilor e important sa detectam actorii implicati si sa ii caracterizam ca rationali: ei poseda informatie credibila asupra situatiei in care se afla; au capacitatea si resursele de analiza a tuturor alternativelor relevante; reusesc sa isi formeze preferinte consistente asupra tuturor alternativelor relevante; si aleg alternativa cea mai buna - alternativa care le permite sa atinga cel mai bine obiectivele pe care le au.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte privind politica de sanatate publica

Lucrare de licenta despre Aspecte privind politica de sanatate publica
Cuprins

Introducere..............3

Capitolul I. Politicile publice. Generalitati...........5

Capitolul II. Politici de sanatate publica.............11
2.1. Politicile de sanatate publica. Prezentare generala. Politicile de sanatate publica in Europa...........11
2.2. Institutiile responsabile cu implementarea politicilor de sanatate publica...........12
2.3. Analiza SWOT a mediului de implementare a politicilor publice....12
2.3.1. Analiza mediului intern.............12
2.3.2. Analiza mediului extern.............15
2.4 Principalele politici de sanatate publica din Romania...........16
2.4.1.Cresterea accesibilitatii la serviciile medicale..............16
2.4.2. Cresterea calitatii actului medical............36
2.4.3. Reorganizarea institutionala a Ministerului Sanatatii Publice, a structurilor din subordinea sau coordonarea sa, precum si a furnizorilor de servicii de sanatate..............54

Capitolul III. Propunere de politici de sanatate publica............61
Institutia initiatoare.................61
Formularea problemei...................61
Denumirea politicii....................65
Scop............65
Obiective.......65
Beneficiari.....65
Variante de solutionare............66
Analiza de impact...........66

Concluzii..................79

Bibliografie...............80

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte privind politica de sanatate publica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.