Aspecte privind procedurile vamale in UE

Trimisa la data: 2010-04-28
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 53
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_St
Lucrare de licenta despre Aspecte privind procedurile vamale in UE
Principalul regim vamal in Uniunea Europeana este importul definitiv. Acesta consta in intrarea pe teritoriul vamal al UE a marfurilor straine, in vederea introducerii lor in circuitul economic, dupa efectuarea formalitatilor vamale si plata taxelor vamale la bugetul comunitar.
In Uniunea Europeana importul de marfuri este liberalizat.

Totusi, anumite categorii de marfuri sunt supuse unor restrictii cantitative sau supuse regimului de control, in conformitate cu angajamentele internationale asumate. Lista marfurilor supuse regimului licentelor se stabileste periodic prin hotarari ale autoritatilor comunitare. Metodele si formalitatile de vamuire prevazute de reglemetarile europene se inscriu in principiile generale definite de GATT (OMC). Aceasta inseamna ca limitele sau liberalismul politicii comerciale comune se regasesc in principiul reciprocitatii concesiilor comerciale.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte privind procedurile vamale in UE

Lucrare de licenta despre Aspecte privind procedurile vamale in UE
Cuprins

Regimul vamal in Uniunea Europeana............4
Regimurile vamale definitive in UE............6
Regimul vamal la exportul in UE...........6
Regimul vamal la importul in UE...........8
Regimurile vamale suspensive in UE........11
Regimul de tranzit in UE.........14
Regimul de depozit vamal in UE............19
Regimurile de admitere temporara in UE..........23
Regimurile de perfectionare in UE...........27
Regimul de transformare sub control vamal in UE.........30

Statutul vamal al marfii..........32
Valoarea in vama...........32
Determinarea valorii in vama a marfurilor la export..........32
Determinarea valorii in vama a marfurilor la import.........34
Pozitia tarifara.........41
Originea marfurilor...............44

Bibliografie...........52

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte privind procedurile vamale in UE". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.