Aspecte privind reforma administrativa in Romania

Trimisa la data: 2009-05-31 Materia: Administratie Publica Pagini: 66 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Alina_S
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Aspecte privind reforma administrativa in Romania
In fapt, este vorba de o reforma profunda. Este evident ca, pentru a reusi, reforma nu poate sa se realizeze numai prin efortul si vointa politica a actualului Guvern. Este nevoie de un efort colectiv si structural la nivelul intregii societati.

Pentru a satisface aceasta prioritate, in anul 2001, Guvernul Romaniei a adoptat Strategia privind accelerarea reformei in administratia publica. Dupa trei ani, se recunoaste faptul ca, rezultatele obtinute nu sunt satisfacatoare. Obiectivele fixate atunci au fost prea ambitioase, necesitand mijloace financiare considerabile, la concurenta cu alte prioritati.

Realizarea unor obiective, de o asemenea anvergura, presupune si o schimbare a mentalitatilor atat in actul de guvernare, cat si la nivelul intregii societati. S-au inregistrat progrese reale, prin adoptarea unui pachet complex de legi privind functia publica, descentralizarea serviciilor publice, finantele publice locale, lupta impotriva coruptiei si prin infiintarea unor noi institutii, care sa pregateasca si sa puna in aplicare reformele.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Aspecte privind reforma administrativa in Romania

Lucrare de licenta despre Aspecte privind reforma administrativa in Romania
Cuprins

Capitolul I Romania si globalizarea.......................4
1.1. Procesul de tranzitie in Romania ......................4
1.2. Stadiul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana.......7
1.3. Evolutia investitiilor straine directe in Romania......15

Capitolul II Transformarile administratiei publice din Romania in contextul integrarii europene.................26
2.1. Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.................26
2.2. Asistenta UE.............................28

Capitolul III Reforma administrativa din perioada 2001-2004........ 36
3.1. Strategia actualizata a Guvernului Romaniei privind reforma in administratia publica.........................46

Capitolul 4 - Programul de guvernare pe perioada 2005-2008..........51
4.1. Aspecte cu privire la integrarea europeana.....................51
4.2. Reforma administratiei publice pe perioada 2004 - 2008.........53

Bibliografie..................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte privind reforma administrativa in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.