Aspecte privind reforma administrativa in Romania

Trimisa la data: 2009-05-31
Materia: Administratie Publica
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alina_S
Lucrare de licenta despre Aspecte privind reforma administrativa in Romania
In fapt, este vorba de o reforma profunda. Este evident ca, pentru a reusi, reforma nu poate sa se realizeze numai prin efortul si vointa politica a actualului Guvern. Este nevoie de un efort colectiv si structural la nivelul intregii societati.

Pentru a satisface aceasta prioritate, in anul 2001, Guvernul Romaniei a adoptat Strategia privind accelerarea reformei in administratia publica. Dupa trei ani, se recunoaste faptul ca, rezultatele obtinute nu sunt satisfacatoare. Obiectivele fixate atunci au fost prea ambitioase, necesitand mijloace financiare considerabile, la concurenta cu alte prioritati.

Realizarea unor obiective, de o asemenea anvergura, presupune si o schimbare a mentalitatilor atat in actul de guvernare, cat si la nivelul intregii societati. S-au inregistrat progrese reale, prin adoptarea unui pachet complex de legi privind functia publica, descentralizarea serviciilor publice, finantele publice locale, lupta impotriva coruptiei si prin infiintarea unor noi institutii, care sa pregateasca si sa puna in aplicare reformele.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte privind reforma administrativa in Romania

Lucrare de licenta despre Aspecte privind reforma administrativa in Romania
Cuprins

Capitolul I Romania si globalizarea.......................4
1.1. Procesul de tranzitie in Romania ......................4
1.2. Stadiul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana.......7
1.3. Evolutia investitiilor straine directe in Romania......15

Capitolul II Transformarile administratiei publice din Romania in contextul integrarii europene.................26
2.1. Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.................26
2.2. Asistenta UE.............................28

Capitolul III Reforma administrativa din perioada 2001-2004........ 36
3.1. Strategia actualizata a Guvernului Romaniei privind reforma in administratia publica.........................46

Capitolul 4 - Programul de guvernare pe perioada 2005-2008..........51
4.1. Aspecte cu privire la integrarea europeana.....................51
4.2. Reforma administratiei publice pe perioada 2004 - 2008.........53

Bibliografie..................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte privind reforma administrativa in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.