Aspecte privind resursele umane si managementul acestora

Trimisa la data: 2010-03-20
Materia: Resurse Umane
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_F
Lucrare de licenta despre Aspecte privind resursele umane si managementul acestora
Dupa 1989, functia publica a redevenit, integral, o institutie a dreptului administrativ. Astfel a avut loc desprinderea conceptual a functiei publice de raportul juridic de munca, iesirea acesteia de sub incidenta dreptului muncii, sub a carui incidenta intrase din 1950. De altfel, in perioada 1949-1989, a fost distrusa intreaga clasa politica a tarii si intregul aparat functionaresc al statului, de la Guvern si pana la nivelul administratiei publice locale.

Mai mult decat atat, nici una din cele trei constitutii socialiste nu a cuprins nici o referire cu privire la functia publica, aceastd notiune fund consideratd desuetd, functionarii publici dobandind statutul de "om al muncii", supus principiilor juridice ale Codului Muncii, intrat in vigoare in 1950. In pofida argumentarilor din literatura de specialitate, un statut general al functionarilor din administratia publica nu s-a adoptat pana in 1989, in schimb au fost adoptate prin lege statute disciplinare sau profesionale pentru diferite domenii. Insa, anterior acestei perioade, reglementarile functiei din administratia de stat au o bogata traditie.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte privind resursele umane si managementul acestora

Cuprins

I. Introducere..............3
Functia publica si functionarul public din dubla perspectiva, cea a managementului public si cea a dreptului administrativ.........3
II. Scurt istoric al functiei publice in Romania.............8
III. Functionarul public, concept si tipologie..............15
IV. Activitati specifice domeniului resurselor umane........22
V. Pregatirea si perfectionarea pregatirii functionarilor publici.......23
VI. Institutii implicate in desfasurarea activitatilor de pregatire si perfectionare a pregatirii functionarilor publici...........23
VII. Gestiunea carierei functionarilor publici............37
VIII. Institutii publice implicate in sustinerea si promovarea carierei functionarilor publici...........44
IX. Concluzii...............47

Bibliografie...............58
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte privind resursele umane si managementul acestora". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.