Aspecte privind rolul administratiei publice

Trimisa la data: 2010-04-03
Materia: Administratie Publica
Pagini: 108
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ana_Du
Lucrare de licenta despre Aspecte privind rolul administratiei publice
Regimul functiei din administratia de stat a constituit intodeauna o problema majora pentru sistemele legislative si de guvernare cunoscute de istorie, situatie de la care n-au facut exceptie si legiuirile care au existat pe teritoriul tarii noastre. Prima reglementare cat de cat unitara cu privire la functionarii administrativi se afla in Regulamentele Organice. Reformele legislative infaptuite de AL. I .Cuza, intre care adoptarea Legii Instructiunii precum si a legii cu privire la Consiliul de Stat, au cuprins unele referiri la functionarii din administratia de stat.

Totusi in ceea ce priveste functia publica din administratia de stat sub imperiul Constitutiei de la 1866, nu se poate vorbi de o reglementare juridica unitara, ci abia din 1904, odata cu aparitia primei editii a Tratatului de drept administrativ al profesorului P. Negulescu , desi, Constitutia prevedea expres27 in art.131 aliniatul 5, adoptarea unei legi speciale asupra conditiilor de admisibilitate si inaintare in functiunile administratiei publice"- o asemenea lege nefiind adoptata.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte privind rolul administratiei publice

Lucrare de licenta despre Aspecte privind rolul administratiei publice
Cuprins

Introducere............3

Capitolul I Consideratii privind administratia publica........6

Capitolul II Functia publica administrativa...............17

Capitolul III Functionarii publici................45

Capitolul IV Managementul functiei publice........84

Concluzii..............97

Bibliografie.............107Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte privind rolul administratiei publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.