Aspecte privind sfera de aplicare a contabilitatii

Trimisa la data: 2010-07-13 Materia: Contabilitate Pagini: 179 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Elena_To
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Aspecte privind sfera de aplicare a contabilitatii
Contabilitatea s-a nascut din necesitatile practicii sociale si a devenit stiinta avand un obiect propriu de cercetare si metode specifice pentru realizarea sarcinilor.Parintele contabilitatii in partida dubla - Luca Paciolo - defineste obiectul contabilitatii ca fiind "tot ceea ce dupa parerea negustorului ii apartine pe lume, precum si toate afacerile mari si marunte in ordinea in care au avut loc .In literatura de specialitate, contabilitatea este privita ca o stiinta a patrimoniului.

Referindu-se la obiectul contabilitatii Legea contabilitatii precizeaza "Obiectul contabilitatii il constituie "reflectarea in expresie baneasca a bunurilor materiale si imobiliare, inclusiv solul, bogatiile naturale, zacaminte si alte bunuri, cu potential economic, disponibilitatile banesti, titlurile de valoare, drepturile si obligatiile unitatii., regiilor autonome, societatilor comerciale , institutiilor publice, unitatilor cooperatiste si altor persoane juridice, precum si miscarile si modificarile intervenite in urma operatiilor patrimoniale efectuate, a cheltuielilor, veniturilor si rezultatelor obtinute de acestea".
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Aspecte privind sfera de aplicare a contabilitatii

Lucrare de licenta despre Aspecte privind sfera de aplicare a contabilitatii
Cuprins

Capitolul I Scurt istoric asupra contabilitatii............3

Capitolul II Metoda contabilitatii.................9

Capitolul III Contabilitatea - componenta a sistemului
Informational economic..............15

Capitolul IV Bilantul contabil..................21

Capitolul V Contul - procedeu al dublei inregistrari a
Operatiilor economice...............37

Capitolul VI Continutul economic si functia contabila a
Principalelor conturi...........82

Capitolul VII Documentarea operatiilor economice - procedeu
Al metodei contabilitatii.............113

Capitolul VIII Evaluarea patrimoniului in contabilitate...........121

Capitolul IX Inventarierea patrimoniului............126

Capitolul X Balanta de verificare...................133

Capitolul XI Formele de contabilitate..............147

Capitolul XII Calculatia - procedeu al metodei contabilitatii.......155

Capitolul XIII Documentele contabile de sinteza...........158

Bibliografie..............179
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte privind sfera de aplicare a contabilitatii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.