Aspecte privitoare la dizolvarea societatilor comerciale

Trimisa la data: 2010-03-29
Materia: Economie
Pagini: 65
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Beatrice_Ma
Lucrare de licenta despre Aspecte privitoare la dizolvarea societatilor comerciale
In doctrina s-a acreditat ideea ca in orice definitie a societatii comerciale trebuie pornit de la acceptiunea clasica, izvorata din art. 1491 Codul civil care prevede ca "societatea este un contract prin care doua sau mai multe persoane se invoiesc sa puna ceva in comun, in scop de a imparti foloasele ce ar putea deriva".O asemenea acceptiune implica trei componente reunite cumulativ. Mai intai este necesara incheierea unui contract, denumit si "pact societar". Este ceruta apoi conditia constituirii unui fond comun, format din aporturi ale membrilor. Notiunea implica, de asemenea scopul asociatilor de a realiza castiguri si a le imparti intre ei.

Desi nu prevede express, textul art.1491 din Codul civil promoveaza in conceptia sa si vointa comuna a asociatilor de a conlucra in vederea obtinerii de castiguri. Affectio societattis, intregeste astfel notele distinctive enumerate de legiuitor, iar practica a demonstrat ca cele mai multe dintre litigiile intervenite intre societati si au drept cauza, insasi disparitia vointei comune de a conlucra la a obtine castiguri si a risca eventualele pierderi.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte privitoare la dizolvarea societatilor comerciale

Cuprins


Capitolul I Consideratii generale privind societatile comerciale......3

Capitolul II Dizolvarea societatilor comerciale.........14

Capitolul III Lichidarea societatilor comerciale reglementata de legea nr. 31..........44

Capitolul IV Studiu de caz............57

OPIS DOCUMENTE - pentru studiul de caz ce face obiectul Legii nr. 314/ 2001privind reglementarea situatiei unor societati comerciale.........60

Concluzii...........62

Bibliografie........64
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte privitoare la dizolvarea societatilor comerciale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.