Aspecte teoretice si metodologice ale sintaxei propozitiei

Trimisa la data: 2010-05-16 Materia: Limba Romana Pagini: 119 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Valentina_Fi
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Aspecte teoretice si metodologice ale sintaxei propozitiei
Lucrarea este structurata pe doua capitole. Prima parte a lucrarii cuprinde aspectele teoretice ale sintaxei propozitiei: propozitia, predicatul, subiectul, atributul complementul, tratate la un nivel aprofundat cuprinzand unele exceptii mult discutate si in ziua de astazi. Ca bibliografie de baza in conceperea acestui capitol am folosit Gramatica Academiei Romane, lucrare fara de care nici un studiu aprofundat al limbii romane nu se poate lipsi, Probleme de sintaxa elaborata de Prof. Maria Emilia Goian si Gramatica Limbii Romane, avand ca autori pe Ion Popa si Marinela Popa.

Despre sintaxa propozitiei se pot spune mult mai multe, insa am incercat in limita spatiului acordat sa structurez marea majoritate a problemelor de baza ale sintaxei. Capitolul II cuprinde aspecte metodologice cu privire la predarea sintaxei propozitiei, la ciclul primar. In prima parte am descris cateva metode folosite in predarea sintaxei cu explicatiile necesare: demonstratia, conversatia, exercitiul, analiza gramaticala, problematizarea. In a doua parte am tratat propozitia si partile de propozitie la nivel de ciclu primar in special la clasele III-IV, clase in care gramatica limbii romane incepe sa prinda contur.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Aspecte teoretice si metodologice ale sintaxei propozitiei

Cuprins

Capitolul I. Inroducere.......................................3
1.1 Motivarea alegerii temei......................................3
1.2 Metodologia elaborarii lucrarii...................................5

Capitolul II. Sintaxa propozitiei - aspecte teoretice..........................................6
1. Propozitia...........................................6
2. Partile principale de propozitie...................................19
3. Partile secundare de propozitie..................................62

Capitolul III. Sintaxa propozitiei...................................87
1. Metode si procedee folosite in predarea
notiunilor gramaticale.......................................91

Concluzii...........................................107

Anexe......................................108

Bibliografie............................................118
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte teoretice si metodologice ale sintaxei propozitiei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.