Aspecte teoretice si metodologice ale sintaxei propozitiei

Trimisa la data: 2010-05-16
Materia: Limba Romana
Pagini: 119
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Valentina_Fi
Lucrare de licenta despre Aspecte teoretice si metodologice ale sintaxei propozitiei
Lucrarea este structurata pe doua capitole. Prima parte a lucrarii cuprinde aspectele teoretice ale sintaxei propozitiei: propozitia, predicatul, subiectul, atributul complementul, tratate la un nivel aprofundat cuprinzand unele exceptii mult discutate si in ziua de astazi. Ca bibliografie de baza in conceperea acestui capitol am folosit Gramatica Academiei Romane, lucrare fara de care nici un studiu aprofundat al limbii romane nu se poate lipsi, Probleme de sintaxa elaborata de Prof. Maria Emilia Goian si Gramatica Limbii Romane, avand ca autori pe Ion Popa si Marinela Popa.

Despre sintaxa propozitiei se pot spune mult mai multe, insa am incercat in limita spatiului acordat sa structurez marea majoritate a problemelor de baza ale sintaxei. Capitolul II cuprinde aspecte metodologice cu privire la predarea sintaxei propozitiei, la ciclul primar. In prima parte am descris cateva metode folosite in predarea sintaxei cu explicatiile necesare: demonstratia, conversatia, exercitiul, analiza gramaticala, problematizarea. In a doua parte am tratat propozitia si partile de propozitie la nivel de ciclu primar in special la clasele III-IV, clase in care gramatica limbii romane incepe sa prinda contur.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte teoretice si metodologice ale sintaxei propozitiei

Cuprins

Capitolul I. Inroducere.......................................3
1.1 Motivarea alegerii temei......................................3
1.2 Metodologia elaborarii lucrarii...................................5

Capitolul II. Sintaxa propozitiei - aspecte teoretice..........................................6
1. Propozitia...........................................6
2. Partile principale de propozitie...................................19
3. Partile secundare de propozitie..................................62

Capitolul III. Sintaxa propozitiei...................................87
1. Metode si procedee folosite in predarea
notiunilor gramaticale.......................................91

Concluzii...........................................107

Anexe......................................108

Bibliografie............................................118

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte teoretice si metodologice ale sintaxei propozitiei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.