Aspecte teoretice si practice privind asigurarile de bunuri si raspundere civila

Trimisa la data: 2010-04-06
Materia: Economie
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andra_E
Lucrare de licenta despre Aspecte teoretice si practice privind asigurarile de bunuri si raspundere civila
Conform decretului nr. 471/1971 in Romania s-au practicat asigurari obligatorii de tipul asigurari de bunuri, de persoane si raspundere civila.Dupa 1989, ADAS-ul, societate ce detinea monopolul pe piata romaneasca si administra aceste forme de asigurari, s-a transformat in ASIROM, societate pe actiuni, si a mentinut in continuare o perioada de timp aceste forme de asigurari, pana la aplicarea noii legi (Legea nr. 136/29 decembrie 1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania aplicabila cu data de 01.02.1996).

Fiind o societate cu capital de stat, nu putea modifica primele de asigurare si nici cuantumul despagubirilor fara o hotarare in acest domeniu a organelor de resort. Astfel in cazul producerii riscurilor cuprinse in asigurare despagubirea primita de asigurat era o suma derizorie. Poate si aceasta a fost cauza care a condus la eliminarea acestor forme de asigurare, pastrandu-se doar asigurarea de raspundere civila obligatorie.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte teoretice si practice privind asigurarile de bunuri si raspundere civila

Cuprins

Capitolul I. Introducere..............3

Capitolul II. Contractul de asigurare de bunuri..............11

Capitolul III. Tipuri de polite practicate in asigurarile de bunuri din tara noastra...............16

Capitolul IV. Asigurarea de raspundere civila..............48

Capitolul V. Studiu de caz privind evaluarea pagubei si plata despagubirilor la producerea riscurilor asigurate............55

Capitolul VI. Eficienta activitatii de asigurare..............60

Anexe................67

Bibiografie...........84Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte teoretice si practice privind asigurarile de bunuri si raspundere civila". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.