Aspecte teoretice si practice privind executarea silita

Trimisa la data: 2010-08-27
Materia: Drept
Pagini: 106
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Claudia_Co
Lucrare de licenta despre Aspecte teoretice si practice privind executarea silita
De obicei, titlul in temeiul caruia se face executarea, este o hotarare judecatoreasca, care a ramas definitiva sau a devenit irevocabila ori a fost data cu executie vremelnica. Pentru acest motiv, faza de executare este ultima parte a procesului civil, proces care incepe cu introducerea cererii de chemare in judecata si se termina in momentul in care hotararea data de instanta de judecata este efectiv executata. In legatura cu natura juridica a executarii silite, in doctrina exista mai multe opinii distincte referitoare la acest aspect.

In literatura juridica mai veche s-a sustinut si opinia potrivit careia, executarea silita ar avea caracter administrativ, prin faptul ca rolul instantei judecatoresti se termina in momentul in care a pronuntat o hotarare si ca judecata tine de functia judecatoreasca, iar executarea silita de functia executiva. Aceasta opinie se sprijina pe ideea ca faza de judecata propriu-zisa, "jus dicere", este implicata in notiunea de jurisdictie, iar "imperium", adica executarea hotararii pronuntate de instanta, nu este cuprinsa in notiunea de jurisdictie

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte teoretice si practice privind executarea silita

Lucrare de licenta despre Aspecte teoretice si practice privind executarea silita
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale privind executarea silita...............3

Capitolul II. Participantii la executarea silita...........14

Capitolul III Dreptul de a porni executarea silita.........25

Capitolul IV. Obiectul executarii silite.............35

Capitolul V. Executarea silita directa...........43

Capitolul VI. Executarea silita indirecta..............49

Capitolul VII. Executarea creantelor bugetare...........61

Capitolul VIII. Executarea silita pentru valorificarea activelor bancare de catre AVAB.............74

Capitolul IX. Executarea silita a garantiilor reale imobiliare...............80

Capitolul X. Contestatia la executare...............86

Concluzii............100

Bibliografie.............103

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte teoretice si practice privind executarea silita". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.