Aspecte teoretice si practice privind modalitatea de exercitare a concurentei neloiale

Trimisa la data: 2012-04-10 Materia: Economie Pagini: 67 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: florincornea73
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Aspecte teoretice si practice privind modalitatea de exercitare a concurentei neloiale
In domeniul activitatii comerciale, concurenta se poate manifesta atat in cadrul economiei nationale cat si pe plan extern. In oricare dintre aceste relatii, elementele definitorii sunt pe fond analoge, chiar daca instrumentele folosite se diversifica si sanctiunile corelative se deosebesc.Potrivit unei caracterizari corespunzatoare, prin concurenta se intelege lupta dusa, atat pe plan national cat si international, intre firme capitaliste de productie, comerciale, bancare etc., in scopul realizarii unor profituri cat mai mari, ca urmare a acapararii unor segmente tot mai largi de piata si, in consecinta, a sporirii volumului de afaceri.

In continutul notiunii regasim componentele de baza pe care le exprima definitia generica si anume : pe de o parte confruntarea dintre subiectele de drept, iar pe de alta parte o tendinta comuna in desfasurarea activitatii, constand in obtinerea beneficiilor. Se observa si existenta adversitatii antalogice, profund diferita de emulatie sau de finalitatea asociativa .Totodata, definitia in discutie releva diferentele specifice care individualizeaza conceptul concurentei in ambianta raporturilor comerciale din punct de vedere intrinsec, competitia se particularizeaza prin faptul ca urmareste realizarea de beneficii.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Aspecte teoretice si practice privind modalitatea de exercitare a concurentei neloiale

Lucrare de licenta despre Aspecte teoretice si practice privind modalitatea de exercitare a concurentei neloiale
Cuprins

Capitolul I. Principiile libertatii concurentei in economia de piata...........................................6
I.1 Semnificatia economica a concurentei comerciale................6
I.2 Semnificatia specifica a concurentei comerciale.................9
I.3 Evolutia reglementarilor juridice ale concurentei................11
I.4 Caracterul institutional al concurentei..........................18

Capitolul II. Modalitatea de exercitare a concurentei neloiale in dauna unui comerciant concurent....................................27
II.1 Subminarea organizarii interne a concurentei..................27
II.2 Subminarea activitatii comerciale a concurentului................31
II.3 Falsa publicitate.....................................42

Capitolul III. Raspunderea pentru actele si faptele de concurenta neloiala........................................47
III.1 Raspunderea civila.......................................47
III.2 Raspunderea contraventionala.............................50
III.3 Raspunderea penala....................................52

Capitolul IV. Aspecte practice privind sanctionarea actelor si faptelor de concurenta neloiala in dreptul romanesc si in dreptul comunitar............................................55
IV. 1. Consideratii privind rolul instantelor judecatoresti din Romania in domeniul concurentei din perspectiva europeana....................55
IV.2. Aspecte de drept comparat in materia infractiunilor prevazute de legi speciale care reglementeaza domeniul concurentei.................56
IV.3. Aspecte practice..........................................58

Concluzii...........................................................64

Bibliografie.................................................66
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte teoretice si practice privind modalitatea de exercitare a concurentei neloiale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.