Aspectele bisericii adventiste din Romania intre anii 1965 - 1989

Trimisa la data: 2009-08-21
Materia: Teologie
Pagini: 61
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_H
Lucrarea de licenta despre Aspectele bisericii adventiste din Romania intre anii 1965 - 1989
Pe de alta parte, pentru multi dintre credinciosi certitudinea revenirii apropiate a lui Hristos fara a stabili o data cronologica -facea inutila organizarea. Doar avand o forma organizata miscarea putea sa inainteze si sa-si atinga scopurile inalte. Lucrarea de predicare, viabilitatea anumitor ramuri de activitate (din educatie, sanatate, publicistica) nu puteau functiona la cote inalte daca miscarea nu s-ar fi constituit intr-o structura bine organizata, si avand inclusiv un anumit statut institutional. Nu mai putin important era faptul ca organizarea in biserica contribuia la unitatea doctrinara a acesteia.

Au existat mai multe variante cu privire la alegerea unui nume pentru noua denominatie: "Adventistii sabatarieni", "Poporul zilei a saptea", "Biserica lui Dumnezeu", "Ramasita" s.a.m.d. In timpul Conferintei de la Battle Creek, de la 1 octombrie 1860, s-a pledat pentru denumirea de Biserica Adventista de Ziua a Saptea (termenul de adventist provine din latina: ad - pentru; venio,-ire - a veni; in traducere libera, asteptatori ai lui Hristos)

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspectele bisericii adventiste din Romania intre anii 1965 - 1989

Lucrarea de licenta despre Aspectele bisericii adventiste din Romania intre anii 1965 - 1989
Cuprins

Capitolul I Scurt istoric al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea......5

Capitolul II Biserica Adventista din Romania, intre 1965-1989................14

Capitolul III
Imaginea adventistului in conceptia statului si a societatii..........28

Capitolul IVBiserica Adventista din Romania si relatiile pe plan extern................40

Capitolul V Regimul comunist in perceptia adventistilor..........47

Concluzii......................58

Bibliografie...................59

Anexe..........................61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspectele bisericii adventiste din Romania intre anii 1965 - 1989". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.