Aspectele fumatului si scopul unui program anti-fumat

Trimisa la data: 2009-03-27
Materia: Sociologie
Pagini: 47
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mirela_Z
Lucrare de licenta despre Aspectele fumatului si scopul unui program anti-fumat
Cercetarile efectuate de Institutul de psihiatrie din Londra indica faptul ca fumatul este asociat cu declinul inteligentei. Studiul a examinat mai mult de 650 de oameni de 65 de ani si peste, pentru a determina puterea lor intelectuala si a inregistra obiceiurile lor legate de fumat.

Cercetatorii au demonstrat ca fumatorii au probleme mai mari decat nefumatorii sau decat fostii fumatori. Fumatul este un factor ce contribuie la bolile cardio-vasculare si arteroscleroza, ingusteaza arterele si astfel reduce alimentarea cu sange a creierului.Aceasta poate explica declinul inteligentei [32, 35].

Acest studiu este unul din lunga serie de cercetari ce demonstreaza impactul negativ pe care fumatul il are asupra sanatatii si starii de bine a oamenilor. Cu toate celelalte distrugeri provocate de fumat - incluzand bolile cardio-vasculare, cancerul, emfizemul si altele - declinul inteligentei se adauga la lista de probleme de sanatate pe care fumatorii si le cauzeaza singuri.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspectele fumatului si scopul unui program anti-fumat

Lucrare de licenta despre Aspectele fumatului si scopul unui program anti-fumat
Cuprins

I. Partea teoretica.........................3
Motivatia temei.............................3
Scopurile unui program anti-fumat.....................4
Statistici din Romania......................9
Efecte asupra sanatatii....................11

II. Cercetari personale....................20
Material si metoda.........................20
Rezultate si discutii......................22
Sursele de informare privind fumatul si consecintele lui...............28

Concluzii..................................31

Bibliografie...............................32

Anexe......................................36

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspectele fumatului si scopul unui program anti-fumat". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.