Aspectele generale ale indicatorilor specifici fiscalitatii

Trimisa la data: 2010-09-05
Materia: Administratie Publica
Pagini: 83
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriela_I
Lucrare de licente despre Aspectele generale ale indicatorilor specifici fiscalitatii
In cadrul economiei romanesti rolul sistemului fiscal este de a asigura finantarea economiei publice pe calea prelevarilor fiscale, alaturi de alte mijloace care sa permita statului interventii in economia nationala pentru corectarea unor fluctuatii negative ale ciclului economic. Sistemul fiscal, ca ansamblu de principii, reguli si mod de organizare se materializeaza in legi sau acte normative cu putere de lege, emise cu scopul de a colecta veniturile statului si a reglementa cheltuirea acestora. Totodata, acesta determina capacitatea statului de a finanta cheltuielile si de a-i proteja pe cei slabi.

Resursele de natura fiscala constituie sursa principala de finantare ce da posibilitatea statului sa intervina pe piata prin subventii, investitii si indirect prin valoarea totala a alocatiilor provenite din economia reala.In etapa actuala, in lume, prelevarea se realizeaza prin intermediul impozitului. Impozitele pot fi abordate din mai multe ipostaze: ca principala sursa de formare a veniturilor statului, ca mijloc principal de infaptuire a alocarii optime a resurselor intre cele doua mari sectoare definite dupa caracterul privat sau public al bunurilor produse in societate, in functie de care se defineste punctul optim al fiscalitatii; ca instrumente de orientare a economiei prin obiectivele stabilite de catre puterea publica.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspectele generale ale indicatorilor specifici fiscalitatii

Cuprins

Introducere..............3

Capitolul I. Sistemul fiscal si componentele sale............4

Capitolul II. Impozitele directe platite de agentii economici din Romania .........20

Capitolul III. Impozitele indirecte in sarcina agentilor economici din Romania ........45

Capitolul IV. Studiu de caz.................66

Concluzii si propuneri, politica fiscala de relaxare a fiscalitatii asupra agentilor economici .................76

Bibliografie.....................79

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspectele generale ale indicatorilor specifici fiscalitatii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.