Aspectele retorice si teoria argumentarii

Trimisa la data: 2010-08-30 Materia: Limba Romana Pagini: 143 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Mihai_F
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Aspectele retorice si teoria argumentarii
Definitia lui Quintilian: locurile sunt rezervoare de argumente, forme vide constituite in grile, mijloace mnemotehnice de descoperire a ideilor discursului, astfel incat, atunci cand suntem in criza de idei asupra unui subiect, ne punem intotdeauna faimoasele intrebari ale vechii scolastici (quis, quid, ubi, quibus auxiliis, cur, quomodo, quando? aA "cine, ce, unde, prin ce mijloace, de ce, cum, cand?") <= acest mod de a proceda porneste de la principiul dupa care nu se creeaza argumente ex nihilo si ca acestea din urma, aflate la baza gandirii, nu pot sa se iveasca decat urmand un anumit demers, fara care "in lipsa de metoda si de cercetare, nu pot fi gasite decat din intamplare" (Quintilian, Arta oratorica, V, 10, 22).

Contrar celor ce doreau stilistii si lingvistii incepand cu secolul al XIX-lea in special, elocutia nu este redusa de catre antici la aceste figuri, desi anticii sunt totusi la originea ideii, atat de exploatata de catre urmasi, ca figurile discursului constituie o abatere in raport cu o specie de norme, un "grad zero al limbajului", ca si cum ar fi existat la origine un limbaj fara figuri pe care retorica ar fi avut misiunea de a-l imbogati si ornamenta;clasificarile antice cela mai cunoscute apartin lui Aristotel, Cicero si Quintilian, ele reprezentand ebosele (de altfel atat de contradictorii intre ele) nomenclatoarelor ulterioare (moderne si contemporane);
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Aspectele retorice si teoria argumentarii

Lucrare de licenta despre Aspectele retorice si teoria argumentarii
Cuprins

Capitolul I. Genurile elocintei (oratoriei) in antichitatea greco-romana si modelarile ei contemporane....................3

Capitolul II. Partile/momentele discursului in antichitatea greco-romana si actualitatea lor.....................17

Capitolul III. Planurile de discurs in actualitate: prezentarea - forma de elocinta comunicationala..........................26
Structurarea unei prezentari.............................26
Modalitati de a face prezentarea cat mai interactiva.............27
Elemente care determina reusita unei prezentari....................29
Tehnicile vocale de prezentare.........................33

Capitolul IV. Alte forme contemporane ale elocintei: argumentarea si persuadarea................................34
Demonstratia in argumentare si persuadare...................46
Identificarea structurii unui argument............................50
Identificarea structurilor argumentative intr-un discurs...........57
Problema surselor de eroare...........................66

Bibliografie.........................126
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspectele retorice si teoria argumentarii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.