Aspectele specifice elaborarii mixului de marketing

Trimisa la data: 2010-11-03
Materia: Marketing
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ruxadra_Lu
Lucrare de licenta despre Aspectele specifice elaborarii mixului de marketing
Aplicarea marketingului in turism a condus si va conduce la dezvoltarea lui fara precedent, dar expansiunea poate avea impact negativ asupra mediului inconjurator si asupra comunitatii locale. Pentru evitarea lui, marketingului trebuie sa aiba in vedere strategii corespunzatoare, cunoscute sub denumirea de "Marketing verde".Adaptarea rapida la schimbarile ce au loc in industria turistica, la nivelul cererii si al ofertei, reprezinta cheia de succes pentru o intreprindere de turism. In acelasi timp, adaptarea presupune stabilirea variabilelor prin care intreprinderea poate sa-si realizeze obiectivele propuse si masura in care ele ii pot influenta activitatea.

Specialistii in marketing au stabilit aceste variabile ca fiind produsul, pretul, distributia si promovarea la care, pentru markentingul turistic, datorita particularitatilor lui, se adauga parteneriatul, personalul prestator de servicii, combinarea serviciilor si programele turistice. Dezvoltarea analizei si stabilirea directiilor in politica de marketing se realizeaza prin elaborarea strategiilor pentru fiecare variabila a mixului de marketing.Conceptul de "mix de marketing" a fost introdus in anul 1964 de americanul Neil Borden si semnifica dozarea si manipularea coerenta si unitara a celor patru elemente variabile (produs, pret, distributie si promovare) prin care intreprinderea actioneaza asupra pietei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspectele specifice elaborarii mixului de marketing

Cuprins

Cuvant inainte...............................................3

Capitolul I. Turismul in economia national............................4
1.1 Locul si rolul turismului in economie..........................4
1.2 Factorii care influenteaza evolutia turismului....................6
1.3 Studiul motivatiei turistice...................................6
1.4 Piata intreprinderii turistice si dinamica ei...........................................8
1.5 Activitatea turistica si senzoralitatea.......................13

Capitolul II. Particularitati ale mixului de marketing in turism.............................................15
2.1 Coordonate ale activitatii de marketing in turism..................15
2.2 Elemente specifice produsului turistic........................18
2.3 Politica de preturi si tarife in turism..........................25
2.4 Politica de distributie a produsului turistic....................28

Capitolul III. Societatea comerciala "Palace" SA Sinaia. Istoric si evolutie..............................................34
3.1 Preentare generala. Scurt istoric................................34
3.2 Profil de activitate.........................................34
3.3 Mediul intern al societatii "Palace" Sinaia.......................35
3.4 Mediul extern. Locul societatii "Palace" SA in oferta statiunii Sinaia.......................................................45

Capitolul IV. Mixul de marketing la societatea comerciala "Palace" SA Sinaia.................................................49
4.1 Produsul turistic si oferta societatii............................49
4.2 Tarifele practicate de SC "Palace" SA si distributia produsului turistic................................................58
4.3 Promovarea si publicitatea...................................65

Concluzii................................................67

Bibliografie...............................................70

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspectele specifice elaborarii mixului de marketing". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.