Astmul bronsic

Trimisa la data: 2009-06-24
Materia: Medicina
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Viorel_M
Lucrare de licenta despre Astmul bronsic
Circulatia functionala este asigurata de artera pulmonara care ia nastere din ventriculul drept, se capilarizeaza la nivelul alveolelor pulmonare.Circulatia functionala de intoarcere este asigurata de venele pulmonare, care se varsa in atriul stang.Se incheie astfel circulatia mica,in care artera pulmonara continand sange neoxigenat , se incarca cu O2 si se intoarce din venele pulmonare care contin sange oxigenat, rosu, la atriul stang.Circulatia nutritiva face parte din marea circulatie si aduce plamanului sange incarcat cu substante nutritive si oxigen.

Este asigurata de arterele bronsice, ramuri ale aortei toracice ; ele iriga arborele bronsic. O parte din sange se intoarce in venele bronsice care se varsa in venele azygos si acestea in vena cava superioara si atriul drept o alta parte din sange se intoarce prin venele pulmonare in atriul stang.Cantitatea de sange care trece prin anastomozele bronsice este 1% din totalul sangelui care iriga plamanul. In conditii patologice(insuficienta cardiaca, bronsiectazii) debitul anastomotic poate ajunge la 80% din totalul sangelui care iriga plamanul.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Astmul bronsic

Lucrare de licenta despre Astmul bronsic
Cuprins

Introducere...................3

Notiuni de anatomie si fiziologie a aparatului respirator............3

Inrijiri ale pacientilor cu astm bronsic......................16
Date despre boala.................16
Definitie........................16
Etiopatogenie...............16
Fiziopatologie..................................18
Simptomatologie..................19
Tabloul clinic................22
Forme clinice.............23
Diagnosticul pozitiv.....................25
Diagnosticul diferential.................25
Diagnosticul unei alergii.................26
Evolutie - complicatii.............26
Tratament...............27
Explorarea functiei respiratorii......................32
Examene complementare................34
Educarea bolnavilor cu astm bronsic.....................39
Ingrijiri generale.....................39
Ingrijiri specifice...........................41
Proces de ingrijire......................42
Studiu pe cazuri clinice...............43

Fise anexe.....................44

Bibliografie...........64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Astmul bronsic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.