Atacuri cibernetice - Analiza provocarilor actuale prezente in domeniul spatiului cibernetic

Trimisa la data: 2022-01-23
Materia: Informatica
Pagini: 47
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: f10ryn31
CUPRINS

SUMMARY 3
INTRODUCERE 5
CAPITOLUL 1. Introducere in spatiul cibernetic 7
1.1. Atacuri cibernetice 7
1.1.1. Amenintari interne si externe 9
1.1.2. Profilul infractorilor cibernetici 10
1.2. Infrastructuri tinta 12
CAPITOLUL 2. Amenintari cibernetice 15
2.1. Programele Malware 15
2.1.1. Virus 16
2.1.2. Logic Bombs 16
2.1.3. Worms 17
2.1.4. Backdoors and Rootkits 17
2.1.5. Spyware 18
2.2. Trojan - prezentare 18
2.2.1. Ransomware 18
2.2.2. Keyloggers 19
2.3. Atacuri des intalnite 19
2.3.1. Man-in-the-middle 20
2.3.2. SQL Injection 21
2.3.3. ARP Poisoning 21
2.3.4. Phishing 22
2.3.5. Denial-of-Service 23
2.3.6. Distributed Denial-of-Service 24
2.4. Modelul Cyber Kill Chain 25
2.5. Hackout - portalul atacurilor cibernetice 26
CAPITOLUL 3. Simularea unui atac cibernetic 27
3.1. Implementarea scenariului 27
3.2. Sistemul de operare Kali Linux 29
3.3. Instrumentul WireShark 31
3.4. Simularea atacului Man-in-the-middle 33
CAPITOLUL 4. Bune practici de limitare a atacurilor 37
4.1. Securitatea browserului Mozilla Firefox 38
4.2. Confidentialitatea oferita de browserul Mozilla 40
CONCLUZII 43
BIBLIOGRAFIE 45
Anexe 46

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Atacuri cibernetice - Analiza provocarilor actuale prezente in domeniul spatiului cibernetic


Obiectivul general al acestui proiect il reprezinta analiza provocarilor actuale prezente in domeniul spatiului cibernetic, identificandu-se amenintarile, vulnerabilitatile si riscurile la adresa securitatii cibernetice.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt identificarea si clasificarea vulnerabilitatilor si riscurilor prezente in mediul cibernetic, analiza structurii atacurilor cibernetice si identificarea bunelor practici privind prevenirea si limitarea efectelor acestor atacuri.

O atentie sporita este acordata atat capacitatii de raspuns la atacurile cibernetice, cat si prevenirii si combaterii acestor atacuri. Combaterea fenomenului de criminalitate informatica reprezinta o prioritate pentru noi toti, atat in ceea ce priveste intruziunile in sfera noastra privata sau in datele cu caracter personal, cat si in cazul furtului de identitate sau al fraudei. Prevenirea acestor atacuri reprezinta o necesitate si pentru autoritatile publice, care trebuie sa aiba capacitatea de a proteja infrastructura critica pe care cetatenii se bazeaza in activitatea lor zilnica.

CAPITOLUL 1. Introducere in spatiul cibernetic


Spatiul cibernetic este un domeniu caracterizat prin utilizarea electronicii si a spectrului electromagnetic pentru a stoca, modifica si schimba date prin sisteme de retea si infrastructuri fizice asociate. Spatiul cibernetic se refera la lumea computerelor virtuale si, mai precis, la un mediu electronic care este utilizat pentru a facilita comunicarea online. Acesta implica in mod obisnuit o retea informatica formata din multe subretele de calculatoare din intreaga lume care utilizeaza protocolul TCP/IP pentru a ajuta la comunicarea si activitatile de schimb de date.

Securitatea cibernetica face parte din securitatea nationala si este considerata drept prioritatea principala de catre multe state si organizatii. Controlul spatiului cibernetic este important nu numai datorita actiunilor participantilor individuali, ci si pentru ca infrastructura spatiului cibernetic este acum esentiala pentru functionarea sistemelor de securitate nationale si internationale, a retelelor comerciale, a serviciilor de urgenta, a comunicatiilor de baza si a altor activitati publice si private. In cele din urma, spatiul cibernetic creat este destul de conformist si unidimensional. In acest sens, spatiul cibernetic evolueaza intotdeauna si tinde sa fie mai diversificat in anii urmatori.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Atacuri cibernetice - Analiza provocarilor actuale prezente in domeniul spatiului cibernetic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.