Atributiile autoritatii tutelare cu privire la ocrotirea minorilor

Trimisa la data: 2010-08-19
Materia: Drept
Pagini: 63
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Corina_B
Lucrare de licenta despre Atributiile autoritatii tutelare cu privire la ocrotirea minorilor
In anii '70 s-au dezvoltat cercetarile privind nevoile copilului, nevoi pe care in primul rind familia este menita sa le asigure; nevoia de hrana, de adapost, de indrumare si educatie, nevoia de identificare si de apartenenta, nevoia de a fi acceptat si apreciat. Pe acest fundal s-au elaborat legislatiile nationale in apararea copiilor de abuzuri si neglijare in propriile lor familii, in familii de plasament sau in institutii destinate protectiei lor.

Anii '80 si '90 sunt caracterizati pe plan international printr-o continua crestere a atentiei orientate spre acest domeniu, cauzata, pe de-o parte, de perpetuarea chiar si in tarile dezvoltate din punct de vedere economic a fenomenului abuzului si neglijarii copilului, iar pe de alta parte de situatia din tarile slab dezvoltate si in curs de dezvoltare, in care copiii constituie cea mai vulnerabila categorie sociala, expusa saraciei si violentei, efectele acestor fenomene sociale nu au fost deocamdata pe deplin evaluate.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Atributiile autoritatii tutelare cu privire la ocrotirea minorilor

Lucrare de licenta despre Atributiile autoritatii tutelare cu privire la ocrotirea minorilor
Cuprins

Capitolul I. Notiuni introductive...........3
Notiunea dreptului familiei..........3
Notiunea sociologica si cea juridica a familiei.........3
Introducerea in protectia copilului..........6
Mijloace prin care se realizeaza ocrotirea minorului..........9
Principiul controlului............12
Caracterizarea controlului........13

Capitolul II Autoritatea tutelara..........15

Capitolul III Indrumari date de plen.......58

Capitolul IV. Concluzii finale.............60
Trasaturi caracteristice ale atributiilor autoritatii tutelare......61

Bibliografie..............63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Atributiile autoritatii tutelare cu privire la ocrotirea minorilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.