Auditul comunicarii

Trimisa la data: 2010-08-01
Materia: Comunicare
Pagini: 104
Comentarii: 2 (citeste)
Autor: tthagnes
Lucrare de licenta despre Auditul comunicarii
Viata a demonstrat ca stabilirea unor relatii interpersonale, intre obiecte sau intre persoane si obiecte nu este posibila fara comunicare.
Din aceasta perspectiva putem trage concluzia potrivit careia comunicarea este specifica omului, regnului animal si vegetal, precum si mediului mecanic. Cu alte cuvinte comunicarea poate fi umana, animala, vegetala sau mecanica.

Practic, nu exista element al universului care sa nu intre in interactiune cu alt/ alte element/ elemente.Aceasta interactiune inseamna de fapt o forma de comunicare.Forma superioara de comunicare o reprezinta comunicarea umana, intrucât omul are fata de celelalte fiinte capacitatea de a comunica prin limbaj articulat.

Prin urmare, putem aprecia ca aceasta capacitate de comunicare prin limbaj articulat al omului, constituie de fapt esenta civilizatiei. Totodata, nu putem sa nu constatam ca existenta umana se intemeiaza pe doua elemente esentiale: capacitatea de a comunica prin limbaj articulat si munca de zi cu zi.De asemenea, nu se poate recepta existenta vietii sociale in afara comunicarii.De fapt omul când comunica spune ceva, explica, incearca sa convinga, actioneaza.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Auditul comunicarii

Lucrare de licenta despre Auditul comunicarii
Cuprins

Introducere.............................2

1. Comunicarea - notiuni teoretice........................4
1.1.Probleme generale privind comunicarea.................4
1.2.Definitia comunicarii...............5
1.3.Necesitatea comunicarii............10
1.4. Canale de comunicare..............11
1.5. Tipuri de comunicare..............13
1.5.1.Comunicarea verbala..............13
1.5.2.Comunicarea in scris.............15
1.6.Realizarea schimbului de informatii in comunicare...............15
1.7.Comunicarea cu ceilalti............18
1.8.Sugestia - ca forma de comunicare...............................24

2. Prezentare Scoala Normala „Bod Peter”............................34
2.1. Indicatori de evaluare a performantei scolare-cantitativ si calitativ................36

3.Auditul comunicarii - tipuri de comunicare analizate.............39
3.1.Prezentare comunicare interna..................................39
3.2.Prezentare comunicare externa..................................43
3.3. Internetul si dimensiunile comunicarii profesor-elev..........45
3.4 Feedback.........................48
3.4.1 Rolul si functiile feed-back-ului comunicational.............49
3.4.2 Taxonomia feed-back-ului..........................51
3.4.3 Tehnici eficiente de feed-back comunicational.....54

4.1 Comunicarea interna..............58
4.1.1 Comunicarea intre colegi si administratie.........58
4.1.2. Comunicarea intre elevi.......63
4.1.3 Comunicare elev – profesor........................71
4.1.4. Comunicare elev-administratie....................81
4.2. Comunicare externa..............84

Concluzii si propuneri...............87

Bibliografie.........................90

Anexe................................91

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Auditul comunicarii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • O lucrare de calitate!

    Grg | 2010-09-03 17:23:00
  • orice element al universului interactioneaza cu altul...totusi asta nu e intotdeauna comunicare:doua astre care se ciocnesc -nu comunica.Doi boxeri care lupta sau doua animale care se sfasie nu comunica in nici un fel.Asta e parerea mea dar o regasiti si in suportul de curs a conferentiarului GH.Ilie Farte-Teoria Comunicarii. Si inca ceva :Auditul comunicarii!::)))))))) ...RELATII INTERPERSONALE...Tineti-va bine: INTRE O B I E C T E!!!! Asta chiar e o enormitate!!INTERPERSONAL:relatii intre persoane(DEX)Trebuie facut un AUDIT si la institutia care a notat cu 9.55 aceasta lucrare.Desigur pot sa ma insel si restul sa fie impecabil dar ma indoiesc ca o lucrare cu greseli teoretico -logice si de exprimare chiar din primul paragraf ar continua altfel decat in aceeasi maniera.Mai puneti un 8 un 7 d-lor!! Ca asa se face diferenta!De aia invatamantul e pe chituci.

    dan dan | 2011-11-01 10:08:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.