Auditul si controlul bancar

Trimisa la data: 2010-08-02
Materia: Finante-Banci
Pagini: 51
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nistor_Fa
Lucrare de licenta despre Auditul si controlul bancar
Obiectivele specifice ale actiunilor de inspectie la fata locului au vizat: respectarea legislatiei si a reglementarilor in vigoare; adecvarea capitalului social in functie de natura si marimea riscurilor, de volumul si evolutia activelor-problema, precum si de nivelul alocarilor pentru pierderi din credite; adecvarea politicilor, procedurilor si practicilor de imprumuturi si investitii; gradul de concentrare a riscurilor; volumul si evolutia activelor clasificate in categorii necorespunzatoare; imprumuturile acordate persoanelor aflate in relatii speciale cu banca; nivelul, evolutia si stabilitatea veniturilor, precum si sursele acestora;

Nivelul cheltuielilor de operare; vulnerabilitatea la riscurile pietei; tranzactiile cu titluri de valoare; capacitatea bancii de a asigura adecvarea capitalului prin reinvestirea profitului; eficienta politicilor si a practicilor de asigurare si gestionare a lichiditatii; strategiile de administrare a fondurilor; sistemele informatice de administrare si planurile de finantare; capacitatea managementului de a identifica, masura, monitoriza si controla riscul activitatilor desfasurate de banca; acuratetea, operativitatea si eficienta informatiei managementului si a sistemelor de monitorizare a riscului; adecvarea sistemelor de audit si control intern; receptivitatea la recomandarile auditorilor si ale autoritatii de supraveghere; performanta generala a institutiei si profilul sau de risc.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Auditul si controlul bancar

Lucrare de licenta despre Auditul si controlul bancar
Cuprins

Capitolul I. Supravegherea prudentiala a sectorului bancar..........................................3
1.1. Autorizarea, reglementarea si supravegherea prudentiala a bancilor..............3
1.2. Rezolvarea situatiei bancilor problema.....................5
1.3. Intarirea sectorului de supraveghere bancara................9

Capitolul II. Controlul financiar..............................20
2.1. Controlul financiar preventiv..............................20
2.2. Controlul financiar de gestiune......................23

Capitolul III. Transferul interbancar de fonduri................27
3.1. Transferul interbancar de fonduri - Reglementari...............27
3.2. Supravegherea sistemelor de plati de catre BNR..................30

Capitolul IV. Controlul operatiunilor active si pasive................38
4.1. Controlul operatiunilor pasive.......................38
4.2. Controlul operatiunilor active........................42

Bibliografie...................................51

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Auditul si controlul bancar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.