Autonomia locala in perspectiva integrarii europene

Trimisa la data: 2010-05-19
Materia: Drept
Pagini: 306
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: AnaMaria_M
Lucrare de licenta despre Autonomia locala in perspectiva integrarii europene
Statele membre ale Uniunii Europene au cedat treptat elemente ale suveranitatii lor nationale organelor comunitare, desesizandu-se de anumite competente in favoarea acestora. Punctual, acelasi lucru se intampla si in cazul Consiliului Europei, dar exclusiv in domeniul drepturilor omului, cu referire la jurisdictia obligatorie a Curtii Europene a Drepturilor omului si la posibilitatea particularilor de a introduce un recurs direct in fata acesteia.

Unele din statele membre ale Uniunii Europene au precedat la revizuiri constitutionale, care sa faca posibil transferul unor elemente si, prin acesta, integrarea europeana. Constitutia Spaniei prevede ca o lege organica poate autoriza incheierea de tratate atribuind unei organizatii sau unei institutii internationale exercitarea de competente derivand din Constitutie. Constitutia Irlandei, prin revizuiri succesive, a permis ratificarea principalelor tratate ale Uniunii Europene.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Autonomia locala in perspectiva integrarii europene

Lucrare de licenta despre Autonomia locala in perspectiva integrarii europene
Cuprins

Introducere.......3

Capitolul I Conceptul de autonomie locala ............6
1 Autonomia locala in doctrina romaneasca...............6
2 Autonomia locala in doctrina straina............10
3 Autonomia locala in doctrina straina.........15

Capitolul II Autonomia locala din perspectiva integrarii europene.............17
1. Problema bunei organizari administrativ-teritoriale.......17

Capitolul III Dimensiunea externa a autonomiei locale ..........54
1 Suveranitatea statului si procesul de integrare europeana......54

Capitolul IV Doctrine si realitati..............149

Capitolul V Necesitatea perfectionarii cadrului legislativ...........254
5.1.Aspecte de lege ferenda...........154

Concluzii finale..........269

Bibliografie...............286

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Autonomia locala in perspectiva integrarii europene". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.