Avantajele creditarii pe termen scurt la o societate comerciala

Trimisa la data: 2010-07-13
Materia: Economie
Pagini: 108
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Daniela_R
Lucrare de licenta despre Avantajele creditarii pe termen scurt la o societate comerciala
In contextul sustinerii aderarii la structurile europene, restructurarea sistemului bancar este unul din elementele esentiale ale strategiei nationale de integrare, deoarece : pe o piata financiara europeana deschisa, bancile romanesti trebuie sa fie suficient de puternice pentru a sustine interesele capitalului autohton atat in zona de economie romaneasca, cat si in restul Europei;

Sprijinirea capitalului romanesc (aflat in prezent la inceputurile procesului de acumulare1) in conditiile in care se dezvolta aceasta in tarile aflate in tranzitie presupune legaturi stabile cu restul Europei, aceasta in contextul in care economia nu va mai putea fi protejata de moneda nationala datorita convertirii patrimoniului economic si financiar al tarii intr-o moneda aflata in circulatie si in zonele economice extrem de productive ale Europei.Restructurarea sistemului bancar la conditiile economiei de piata este un proces deja demarat o data cu eliminarea, la 1 decembrie 1990, a operatiunilor comerciale efectuate de Banca Nationala si acordarea statului de banca centrala cu atributiuni exclusiv monetare si financiare2.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Avantajele creditarii pe termen scurt la o societate comerciala

Cuprins


Introducere.......3

Capitolul I Sectorul bancar romanesc in economia de tranzitie......3
Continutul sectorului bancar...........3
Organizarea si functionarea sectorului bancar........7

Capitolul II Banca Comerciala Romana -veriga principala a sectorului romanesc.........12
Constituire..........12
Produse si servicii........14
Management.......16

Capitolul III Creditul - produs principal al Bancii Comerciale Romane...........31
Conceptul de credit.........31
Tipuri de credit.........31
Structura, nivelul si evolutia creditelor pe termen scurt acordate de Banca Comerciala Romana (1996-2000)........33

Capitolul IV Studiul de caz privind creditarea pe termen scurt al firmei S.C. NOVACOM - S.A..........37
4.1. Scurta prezentare a firmei (constituire, profil, indicatori de performanta)..........37
Autofinantarea si gradul de indatorare
Creditarea pe termen scurt la firma S.C. NOVACOM - S.A..........45
Documentatia de creditare pe termen scurt........46

Capitolul V Concluzii si propuneri..........89

Bibliografie...........107

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Avantajele creditarii pe termen scurt la o societate comerciala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.