Avantajele si eficacitatea platilor electronice in comert

Trimisa la data: 2010-07-09
Materia: Comert
Pagini: 61
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_Z
Lucrare de licenta despre Avantajele si eficacitatea platilor electronice in comert
Luand in considerare dezvoltarea si modernizarea economiilor lumii din ultimele patru decenii, iar concomitent cu aceasta dezvoltarea activitatii bancare mondiale si de distributie care au fost puternic influentate de revolutia tehnologica, introducerea noilor tehnologii computerizate la nivelul acestor activitati a avut un puternic impact asupra furnizorilor cat si asupra consumatorilor acestui tip de servicii.
In acest context, transferul electronic al fondurilor reprezinta o inovatie in domeniul platilor si se afla la dispozitia consumatorului prin intermediul cardurilor.

Moneda electronica (cardul) poate fi definita ca "ansamblul tehnicilor informatice, electronice, telematice, ce permite transferul de fonduri fara suport de hartie si implicand o relatie tripartita intre banca, comerciant si consumator". Prin urmare, cardul e un instrument de plata care permite detinatorului plata unor marfuri sau servicii printr-un sistem de prelucrare electronica, de autorizare si decontare a tranzactiilor (eliminand numerarul).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Avantajele si eficacitatea platilor electronice in comert

Cuprins

Capitolul I Cartile de plata - instrumente moderne ce asigura rapiditatea si calitatea tranzactiilor comerciale............3
1.1. Scurt istoric al aparitiei si evolutiei cartilor de plata.......3
1.2. Tipologia cartilor de plata..............5
1.3. Trasaturi specifice cartilor de plata..........15
1.4 Cardul "Banca Agricola VISA Classic"-instrument modern de plata............16
1.4.1 Implicatiile emiterii si utilizarii cardului "Banca Agricola VISA Classic".................16
1.4.2 Acceptarea la plata a cardului " Banca Agricola VISA Classic "...........22
1.5 Cardul "BCR VISA Classic" - Instrument modern de plata.........28
1.5.1 Generalitati si conditii de utilizare.........28

Capitolul II Coordonate actuale ale activitatii bancare..............33
2.1. Noile trasaturi caracteristice activitatii bancare,infomatizarea sistemului bancar.............33
2.2. Perfectionarea pregatirii personalului pentru prestari de servicii bancare.............38
2.3. Internationalizarea activitatii bancare...........41
2.4. Indicatori economico - financiari ai activitatii bancare........54

Concluzii si propuneri..................58

Bibliografie.................60

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Avantajele si eficacitatea platilor electronice in comert". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.