Avocatul poporului in Romania

Trimisa la data: 2010-04-03
Materia: Drept
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Robert_I
Lucrare de licenta despre Avocatul poporului in Romania
Rolul Aparatorului Poporului in practica drepturilor omului depinde in mod nemijlocit de atributiile prevazute de legea organica, de modul cum poate actiona, de obligatiile pe care le vor avea autoritatile publice sesizate de Avocatul Poporului .Atributiile Avocatului Poporului sunt enumerate in art 13-26 al legii 35/1997. Acestea se refera la primirea si repartizarea cererilor facute de persoanele lezate prin incalcarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, de catre autoritatile administrative publice, hotarand asupra acestora, precum si urmarirea rezolvarii legale a cererilor primite solicitand totodata autoritatilor sau functionarilor administratiei publice in cauza, incetarea incalcarii drepturilor si libertatilor cetatenesti, repunerea in drepturi a petitionarului.

Potrivit art 56 din Constitutie, Avocatul Poporului isi exercita atributiile din oficiu sau la cererea persoanelor lezate in drepturile si libertatile lor, in limitele stabilite de lege. Conform art. 14, alin. 2 din lege, cererile pot fi adresate de orice persoana fizica fara vreo discriminare de cetatenie, varsta, sex, aparenta politica sau convingeri religioase. De acelasi drept beneficiaza in numele membrilor lor si organizatiile neguvernamentale, persoanele juridice romane sau straine de drept privat, cu conditia de a invoca un interes legitim.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Avocatul poporului in Romania

Lucrare de licenta despre Avocatul poporului in Romania
Cuprins

Capitolul I. Aparitia si evolutia Ombudsmanului............3
Sectiunea 1 Scurt istoric........................3
Sectiunea 2 Definitia Ombudsmanului si precizari terminologice........7
Sectiunea 3 Ombudsmanul - formarea ca institutie europeana............9

Capitolul II. Rolul Ombudsmanului in societatea democratica..........10
Sectiunea 1 Controlul exercitat pentru apararea drepturilor si libertatilor cetatenesti si afirmarea institutiei la consolidarea democratiei.........................10
Sectiunea 2 Ombudsmanul - garant al unei bune administrari............12

Capitolul III. Institutia Avocatul Poporului in Romania..........16
Sectiunea 1 Consacrarea in Constitutia din 1991................16
Sectiunea 2 Avocatul Poporului-o institutie europeana si mondiala...............18
Sectiunea 3 Organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului.............22

Capitolul IV. Aspecte de drept comparat..........................34
Sectiunea 1 Ombudsmanul din institutiile europene.................34
Sectiunea 2 Ombudsmanul din tarile europene....................37

Capitolul V. Propuneri de lege ferenda.......................47

Capitolul VI. Concluzii.............................49

Anexe..................78

Bibliografie.....................81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Avocatul poporului in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.