Bacteriile din genurile staphylococcus si streptococcus din mamitele de la vaci

Trimisa la data: 2010-04-08
Materia: Agronomie
Pagini: 97
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Florentina_S
Lucrare de licenta despre Bacteriile din genurile staphylococcus si streptococcus din mamitele de la vaci
In afara caii ascendente, penetrarea germenilor patogeni in glanda mamara se mai poate realiza si pe cale descendenta, limfatica sau sanguina. Calea limfatica se realizeaza de la nivelul leziunilor cutanate ale mameloanelor sau ale corpului mamelei. Calea sanguina este foarte putin frecventa si are loc in cazuri de septicemie cand microorganismele ajung in torentul circulator in glanda mamara unde produc procese patologice localizate.Dupa patrunderea in glanda mamara in echilibru cu factorii de aparare antiinfectioasa de la acest nivel, realizeaza infectii mamare latente sau pot declansa procesul inflamator mamar manifestat clinic sau subclinic.

Multiplicarea germenilor patogeni patrunsi in glanda mamara - dupa patrunderea in canalul papilar, bacteriile penetreaza stratul de cheratina din structura acestuia, colonizeaza epiteliile cisternei si canalelor acestora.Initial, la contactul cu fagocitele prezente in numar mic in lapte, are loc distrugerea bacteriilor inglobate si eliberarea de factori chemotactici, care declansaza procesul de transfer din sange a leucocitelor polimorfonucleare neutrofile. Daca fagocitoza nu reuseste sa distruga toate bacteriile, acestea continua sa se multiplice si invadeaza canalele lactifere mici si acinii mamari.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Bacteriile din genurile staphylococcus si streptococcus din mamitele de la vaci

Lucrare de licenta despre Bacteriile din genurile staphylococcus si streptococcus din mamitele de la vaci
Cuprins

Motivatia lucrarii...............3

Partea I - Studiu bibliografic............4
Capitolul I Date generale privind mamitele bacteriene ale vacilor......4

Capitolul II Date generale privind caracterele morfobiologice ale bacteriilor din genurile Staphylococcus si Streptococcus...........44

Partea a II-a (cercetari proprii)
Investigatii privind izolarea si caracteristicile morfobiologice ale bacteriilor din genurile Staphylococcus si Streptococcus, izolate din mamite de la vaci............56

Capitolul III Cercetari proprii..............56

Capitolul IV Rezultate si discutii...........68

Capitolul V Concluzii.............88

Bibliografie............90

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Bacteriile din genurile staphylococcus si streptococcus din mamitele de la vaci". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.