Balanta de plati externe

Trimisa la data: 2010-11-09
Materia: Economie
Pagini: 30
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ramona_Fl
Lucrare de licenta despre Balanta de plati externe
Balanta de plati externe este o declaratie statistica pentru o perioada de timp data, ce rezuma in mod sistematizat tranzactiile economice ale unei tari cu restul lumii. In balanta de plati externe sunt inregistrate doar fluxurile produse de-a lungul unei perioade de timp, acumularile de capital sau stocurile de bunuri si servicii nu se inregistreaza. Cu alte cuvinte BPE nu inregistreaza totalul activelor / pasivelor dintr-o economie ci doar deplasarea acestora in / dinspre strainatate.

Chiar daca in denumirea acestui instrument sintetic cuvantul "plati externe" este determinant, in noua acceptiune a FMI balanta de plati inregistreaza nu numai fluxurile de incasari / plati aferente tranzactiilor economice internationale ce presupun contrapartida, ci si operatiuni derulate cu strainatatea ce nu presupun o contraprestatie sau o plata in bani din partea rezidentilor / nerezidentilor: cazul donatiilor, asistentei financiare nerambursabile, ajutoarelor, compensatiilor (barter sau cliring), operatiunilor comerciale legate sau paralele (reexport, lohn, buy - back) etc.Principiul de baza de inregistrare a fluxurilor reale si financiare in BPE este acela al dublei inregistrari, fiecare furnizare de resurse reale sau financiare fiind compensata de o incasare. Implicit, orice intrare de resurse reale sau financiare este compensata de o plata.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Balanta de plati externe

Lucrare de licenta despre Balanta de plati externe
Cuprins

Introducere.....................................3

Rolul balantei de plati externe................................4
Formele de prezentare a balantei de plati...........................7
Principii de inregistrare in balanta de plati externe....................9
Structura balantei de plati externe.......................10
Pozitia investitionala internationala ........................15
Echilibrul balantei de plati externe........................21
Tehnici de echilibrare si finantare a balantei de plati externe......25
Politici de echilibrare a BPE...................26

Bibliografie......................................30Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Balanta de plati externe". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.