Balanta de verificare in contabilitate

Trimisa la data: 2010-08-08
Materia: Contabilitate
Pagini: 38
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ionela_S
Lucrare de licenta despre Balanta de verificare in contabilitate
Pe linia asigurarii informatiilor necesare conducerii pentru optimizarea deciziilor cu caracter economic - financiar, contabilitatea asigura controlul asupra desfasurarii activitatii economice potrivit obiectivelor stabilite. Din acest punct de vedere, contabilitatea, in comparatie cu alte instrumente de control, are cea mai stransa legatura cu conducerea, deoarece ea ofera posibilitatea exercitarii controlului propriu asupra activitatii unitatii, contribuind astfel la realizarea tuturor functiilor conducerii ( analiza, preiziune, organizarea, coordonare, comanda).

Functia de control a contabilitatii are valente multiple, ea reprezentand un complex de legaturi si conditionari reciproce cu celelalte functii si sarcini ale contabilitatii, la indeplinirea ei participand si intervenind toate procedeele si instrumentele specifice metodei ei de studiu.
Astfel in unitatea acestor conditionari si interactiuni dialectice, contabilitatea insasi efectueaza in cadrul functiei sale de control, prin organele proprii, urmarirea respectarii normelor de consum de materiale, a celor financiare si de retribuire a muncii, prevenirea unor cheltuieli neeconomicoase, nelegale etc. un rol important in asigurarea integritatii avutului si cheltuirea cu maximum de eficienta a fondurilor statului ce sunt puse la dispozitia unitatilor gestionare, revine controlului ierarhic operativ - curent si controlului financiar preventiv.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Balanta de verificare in contabilitate

Cuprins

Capitolul I. Notiunea, importanta si functiile balantei de verificare............................4
1.1 Functia de control a contabilitatii si verificarea exactitatii si realitatii operatiilor economice reflectate in contabilitate..................................4
1.2 Notiunea, importanta si functiile balantei de verificare............................................6
1.3 Rolul si functiile balantei in cadrul metodei contabilitatii.........................................7

Capitolul II. Clasificare si intpcmirea balantei de verificare........................................11
2.1 Criterii de clasificare ale balantelor.................................11
2.2 Modul de intocmire al balantelor de verificare..................................13

Capitolul III. Balanta de verificare a conturilor generale...............14
1.1 Continutul balantei sintetice...............................14
1.2 Forma balantelor de verificare generale......................................16

Capitolul IV. Balantele de verificare ale conturilor analitice.....................................27

Studiu de caz................................................31

Bibliografie.........................................37

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Balanta de verificare in contabilitate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.