Beneficiile finantarii prin factoring

Trimisa la data: 2009-01-23 Materia: Finante-Banci Pagini: 53 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Lavinia_T
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Beneficiile finantarii prin factoring
Acordul Global de Factoring nr. DFC85LM/22.09.2005 reprezinta actul juridic prin care Eximbank S.A. - FACTORUL cumpara de la S.C. RO Trading S.A - ADERENTUL, creantele pe care societatea le are asupra debitorului externe Neuson Baumaschinen G.m.b.H din Austria, din urma Contractului Cadru, incheiat intre S.C. RO Trading S.A. si Neuson Baumaschinen G.m.b.H, in data de 30.09.2005.Obiectul contractului il reprezinta achizitionarea de catre factor a totalitatii creantelor aderentului pe care aceasta le are de incasat de la debitorul extern.

Factorul are, in urma incheierii acestui contract, exclusivitatea operatiunii de factoring, pentru toate creantele rezultate din urma Contractului Cadru.In Acordul Global de Factoring nr. DFC85LM/22.09.2005 se mentioneaza elemente importante pentru buna derulare a relatiilor intre factor si aderent:Limita globala de finantare: factorul finanteaza creantele aderentului asupra debitorului extern, prin acordarea unei limite de credit de 120.000 EUR (egala cu limita de credit pentru debitorul Neuson din Austria, stabilita prin contractul de Asigurare nr. 0132 349 049/11.09.2005).
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Beneficiile finantarii prin factoring

Lucrare de licenta despre Beneficiile finantarii prin factoring
Cuprins

Introducere.............................4

Capitolul I. Factoring ca produs bancar modern.........................6
Operatiunea de factoring - mijloc modern de finantare a exporturilor.............................................6
Tipuri de factoring. Clasificare. Continut.........................8
Caracteristicile principale ale factoring-ului international...........................................10

Capitolul II. Finantarea exporturilor prin operatiunea de factoring....................................................11
2.1 Participantii in operatiunea de factoring international...........11
2.2 Contractul de factoring.......................................12
2.3. Etapele derularii Acordului Global de Factoring la Eximbank S.A..............................................14
2.4. Modalitati de acoperire a riscului. Corelatia intre factoring si polita de asigurare a creditului de export......................................18

Capitolul III. Studiu de caz Acordul Global de factoring la EXIMBANK S.A..............................................22
3.1. Prezentarea exportului S.C. RO Trading S.A....................................................22
3.2. Procedura de analiza si incheierea Contractului de Asigurare..........................................24
3.3. Inregistrarea si verificarea cererii de finantare pe baza de creante comerciale..............................................32
3.4. Contractul de finantare...................................33
3.5. Finantarea propriu-zisa a creantelor.............................38

Capitolul IV. Concluzii si propuneri.................................46

Bibliografie..............................................50
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Beneficiile finantarii prin factoring". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.