Bilantul financiar si bilantul functional in cadrul unei firme

Trimisa la data: 2009-02-22
Materia: Finante-Banci
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefan_N
Lucrare de licenta despre Bilantul financiar si bilantul functional in cadrul unei firme
Intreprinderea poate fi tratata ca un ansamblu de factori combinati pentru a produce, a schimba bunuri si servicii cu alti agenti economici, in vederea obtinerii de profit. Orice firma isi desfasoara activitatea intr-un mediu economic in continua schimbare, realizandu-si operatiunile printr-o serie de fluxuri financiare si de natura reala.Intreprinderea se constituie ca un punct nodal al unui flux de retele de fluxuri financiare care se deruleaza odata cu efectuarea operatiunilor necesare pentru obtinerea profitului.

Fluxurile financiare respective tin de plata achizitiilor efectuate de la furnizori, renumerarea muncii prestate de salariati, incasarea creantelor de la clienti, plata impozitelor, rambursarea dobanzilor aferente creditelor contractate, plata dividendelor cuvenite actionarilor, etc.In cursul unei perioade, toate relatiile unei intreprinderi cu mediul au consecinte financiare care se traduc printr-o variatie a incasarilor, chiar si atunci cand operatiunea ramane in suspans si da nastere unei creante sau datorii.Fluxurile financiare pot fi definite ca fiind miscarile banesti antrenate de ansamblul de operatiuni de exploatare, financiare, de investire si exceptionale ale intreprinderii, cu incidenta imediata sau decalata asupra trezoreriei intreprinderii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Bilantul financiar si bilantul functional in cadrul unei firme

Cuprins

Capitolul I. Prezentarea generala a S.C."TRANSGEX" S.A. - Timisoara................................................3
1.1. Scurt istoric. Mod de infiintarea. Obiect de activitate.................................................3
1.2. Structura personalului S. C. TRANSGEX. Prezentarea succinta a functiunilor directiei in care se desfasoara activitatea financiar-fiscala...............................................4

Capitolul II. Analiza economico-financiara a firmei...................................17
2.1. Fluxurile financiare ale intreprinderii.........................17
2.2. Ciclurile financiare ale intreprinderii.........................22
2.3. Bilantul instrument de refacere a echilibrului financiar. Continutul si utilizarea bilantului..............................27
2.4. Analiza situatiei financiare pe baza soldurilor intermediare de gestiune................................................49
2.5. Analiza swot.............................................72

Capitolul III. Sistemul de mangement al firmei "TRANSGEX" SA..............................................76
3.1. Politica de management a firmei................................76

Concluzii si propuneri......................................79

Bibliografie..............................................81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Bilantul financiar si bilantul functional in cadrul unei firme". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.