Biocenoza aerotancurilor

Trimisa la data: 2010-03-01
Materia: Ecologie
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Laura_Pa
Lucrare de licenta despre Biocenoza aerotancurilor
Instalatiile folosite pentru determinarile respirometrice functioneaza in sistem inchis, fie in sistem deschis, cu aport periodic de oxigen.
Tipul clasic, si cel mai raspandit, de respirometru este aparatul Warburg. Cu ajutorul acestui utilaj s-au cercetat: adaptarea culturilor de microorganisme la diferite substante organice, factori care afecteaza productia de solide in procedeul cu namol activ, stabilirea unor concentratii toxice pentru microorganisme din diferite impuritati, tratabilitatea apelor uzate industriale.

Principiul de baza prin care se determina respiratia microorganismelor in aparatul Warburg, in prezenta solutiei unei substante organice sau a apei uzate, consta in masurarea micromanometrica a variatiei presiunii gazului inchis in spatiul de reactie, la temperatura si volum constant.Oxigenul consumat poate fi exprimat in mg/g masa bacteriana uscata in mg/l apa uzata Inscriindu-se intr-un sistem de coordonate cantitatea de oxigen consumata la diverse perioade ale experimentarii, se obtin pentru ape tratabile, curbe de felul indicat.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Biocenoza aerotancurilor

Lucrare de licenta despre Biocenoza aerotancurilor
Cuprins

Capitolul I. Lantul trofic................................3

Capitolul II. Metode, strategii si tehnici de lucru....................10

Capitolul III. Epurarea biologica a apelor uzate....................32

Capitolul IV. Lantul respirator...................................62

Bibliografie.................................................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Biocenoza aerotancurilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.