Biserica romanilor din Transilvania si Unirea religioasa cu Roma

Trimisa la data: 2009-01-15
Materia: Teologie
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: ioshicumine
Lucrare de licenta despre Biserica romanilor din Transilvania si Unirea religioasa cu Roma
Subiectul Biserica romanilor din Transilvania si Unirea religioasa cu Roma este, poate, peste puterile mele, avand in vedere faptul ca sunt un incepator in asemenea studii istorice.

Totusi, daca am avut indraznela sa aleg aceasta tema grea, aceasta nu am facut-o decat din dorinta de a cunoaste istoria relatiilor dintre Biserica Romano-catolica si Biserica Ortodoxa, urmarind principalele evenimente care au marcat viata bisericeasca a romanilor ortodocsi din Transilvania de la sfarsitul veacului al XVII-lea si pana astazi.

Chiar daca evenimentele legate strict de realizarea uniatiei s-au petrecut la sfarsitul secolului al XVII-lea si inceputul secolului al XVIII-lea, cauzele pentru care o parte a romanilor transilvaneni au primit Unirea cu Roma nu pot fi reduse numai la acest interval de timp, deoarece ele isi au originea inca din secolele X-XIII, odata cu patrunderea maghiarilor in Tarasilvania.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Biserica romanilor din Transilvania si Unirea religioasa cu Roma

Lucrare de licenta despre Biserica romanilor din Transilvania si Unirea religioasa cu Roma
Introducere......... 3

Cap. I Unirea religioasa a romanilor din Transilvania cu Roma: Cauze ........5

Cap. II aaZzSinoadele de unireaaZA (1697-1701) ............20

Cap. III Ioan Inochentie Micu-Klein ..................46

Cap. IV Scoala Ardeleana................60

Concluzii .............77
Bibliografie...........81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Biserica romanilor din Transilvania si Unirea religioasa cu Roma". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.