Boala Hodgkin

Trimisa la data: 2010-09-12
Materia: Medicina
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Vlad_T
Lucrare de licenta despre Boala Hodgkin
Splina este un organ imunoreactiv cu o mare eficienta: captureaza antigenele, le transforma, le concentreaza in pulpa alba unde interactinea LB - LT duce la formarea de anticorpi (frecvent IgM) in raspunsul imun primar si secundar.Macrofagele genereaza multe componente ale caii clasice a complementului (c) si aproape 1/2 din celulele splenice au capacitate de fagocitoza. Toate componentele acestui raspuns sunt prezente in concentratie mare in pulpa alba si zona marginala adiacenta.Tranzitul unei mari cantitati de sange prin splina o face organul principal in supravegherea antigenelor nascute in sange.Primul raspuns celular la antigen apare la 24 ore cu expansiunea centrului germinativ si aparitia mai multor mitoze cu transformarea plasmocitelor in pulpa alba si patura limfatica periarteriala.

La 2 zile plasmocitele incep sa penetreze pulpa rosie in pozitie periarteriala, iar la 4 zile sunt imprastiate prin toata pulpa rosie.La 10 zile centrul germinativ incepe sa se retraga si intr-o luna revine la normal.Anticorpii pot fi detectati prin metoda formarii de placi la 72 ore si ating un maxim la 96 ore. Detectarea anticorpilor serici ating maximul la o saptamana.Expunerea la antigene duce la generarea de LB cu memorie si viata lunga, dezvoltare care este dependenta de celulele dendritice reticulare foliculare pot retine antigenul si complementul si sa le prezinte LB, ducand astfel la un raspuns imun secundar accelerat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Boala Hodgkin

Lucrare de licenta despre Boala Hodgkin
Cuprins

Introducere........................3

Capitolul I. Notiuni de anatomie, histologie, histofiziologie a tesutului limfatic: ganglionul limfatic si splina.................4

Capitolul II. Boala Hodgkin - prezentare generala..............16

Capitolul III. Clasificarea histologica a bolii Hodgkin............19

Capitolul IV. Manifestari clinice.........................23

Capitolul V. Aspecte morfopatologice ale bolii Hodgkin..........27

Capitolul VI. Diagnosticul in boala Hodgkin....................31

Capitolul VII. Evolutia, prognosticul si semnificatia diferitelor
tipuri celulare in boala Hodgkin................39

Capitolul VIII. Tratamentul in boala Hodgkin....................41

Partea speciala...................44

Capitolul I. Material si metoda.................45

Capitolul II. Rezultate si discutii............................48

Capitolul III. Concluzii........................66

Bibliografie.......................................68

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Boala Hodgkin". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.