Boala parodontala

Trimisa la data: 2009-03-14
Materia: Medicina
Pagini: 38
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Viorel_S
Lucrare de licenta despre Boala parodontala
Punga parodontala reprezinta un factor de infectie pentru organism. Prezenta resturilor alimentare, a placii si a tartrului intretine si accentueaza inflamatia.Explorarea pungilor parodontale provoaca sangerare, iar palparea cemetului cu sonda poate evidentia prezenta tartrului si implicit a placii. Exudatul prezent in punga e in cantitate mare, la presiunea pe peretele gingival apare uneori secretii purulente.Distrugerea tesuturilor de sustinere face sa creasca mobilitatea dintilor, apar migrari, diasteme, treme.Semne radiologice.

La parodontiul sanatos marginea coronara a septului osos interdentar se evidentiaza pe radiografie la aproximativ 1-2 mm sub jonctiunea smalt-cement.In parodontita marginala superficiala sau profunda primul semn este distrugerea septului, a carui margine apare difuza, fara contur net si amputata. Alveoliza e orizontala, paralela cu jonctiunea smalt-cement. Corticala interna (lamina dura) nu este alterata.In parodontita complexa lamina dura e distrusa, sub forma unor rezorbtii angulare verticale.Evolutie. Uneori evolutia e lenta, durand ani de zile, cu perioade de agravare si remisiune in functie de compozitia placii si alti factori exogeni pe de o parte si rezistenta tesuturilor gazda pe de alta parte.Exista si forme grave care evolueaza rapid, pierzandu-se cativa milimetri de atasament pe an.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Boala parodontala

Lucrare de licenta despre Boala parodontala
Cuprins

Introducere.................3

Capitolul I. Etiologia parodontopatiilor. Generalitati.........4

Capitolul II. Mijloace de diagnostic ale parodontitelor marginale..................7

Capitolul III. Evaluarea factorilor de risc parodontal................12

Capitolul IV. Parodontitele cu debut precoce................16

Capitolul V. Tratamentul parodontitelor....................23

Capitolul VI. Partea personala material si metoda rezultate ? Discutii................31

Concluzii................................37Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Boala parodontala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.