Boala parodontala si punga parodontala

Trimisa la data: 2009-08-18
Materia: Medicina
Pagini: 38
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marian_V
Lucrare de licenta despre Boala parodontala si punga parodontala
Din profunzime, de la contactul cu corionul, se gaseste stratul bazal sau germinativ, constituit dintr-un singur rand de celule de forma cilindrica sau cuboidala, in contact direct cu membrana bazala, care le separa de corion. Celulele epiteliale sunt capabile a se diviza prin mitoza si produc inlocuirea numarului de celule descuamate, cu pastrarea grosimii constante a epiteliului. Viata unei celule e de aproximativ o luna de zile. Pe masura ce apar celule noi, prin diviziune, cele mai vechi traverseaza celelalte straturi si se elimina la suprafata prin descuamare.
In functie de zona de mucoasa si starea mucoasei, mitoza poate fi accelerata.

Limitanta bazala de aproximativ 1 milimicron grosime, contine hidrati de carbon (glico-proteine), ceea ce face ca sa raspunda pozitiv la coloratia PAS (coloratia Schiff). Ea este permeabila pentru fluide, dar nu si pentru particule solide. Celulele epiteliale sunt si ele inconjurate cu o substanta extracelulara care contine complexe polizaharide-proteine. Daca in microscopia fotonica membrana bazala apare ca o entitate, in microscopia electronica se poate vedea imediat sub celulele bazale un spatiu electron -clar de aproximativ 400 A grosime, denumit lamina lucida, iar sub acesta un spatiu electron -dens de aceeasi grosime denumit lamina densa.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Boala parodontala si punga parodontala

Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale anatomo-fiziologice asupra cavitatii bucale.....................................................3
I.1 Anatomia parodontiului.........................................3
I.2 Date histologice................ ...........................9

Capitolul II. Boala parodontala.....................................14
II.1 Epidemiologie............................................14
II.2 Etiopatogenia bolilor parodontale................................16
II.3 Clasificarea bolilor parodontale.................................21
II.4 Etiologia bacteriana in boala parodontala..................................................25
II.5 Placa supragingivala si subgingivala.............................28

Capitolul III. Punga parodontala....................................35
III.1 Definitie................................................35
III.2 Structura................................................35Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Boala parodontala si punga parodontala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.