Bolile orzului si combaterea lor

Trimisa la data: 2009-07-08
Materia: Agronomie
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_B
Lucrare de licenta despre Bolile orzului si combaterea lor
Extractivele neazotate alcatuiesc masa principala a bobului de orz. Cea mai mare parte revine amidonului. Zaharurile se afla in proportie de numai 0,5-2%. Si aceasta categorie preizinta variatii procentuale determinate de conditiile de mediu, agrotehnica aplicata dar si cauze ereditare. Substantele grase se gasesc in cantitate mai mica fiind depuse mai ales in embrion.Ca valoare nutritiva orzul este superior porumbului continind in cantitate mai mare aminoacizii lizina si triptofan.

Paiele de orz au o valoare nutirtiva ridicata fiind mai hranitoare decat cele de ovaz, si mult mai valoroase decat cele de grau sau secara. Si aici se mentioneaza influenta soiurilor, agrotehnica aplicata si conditiile de mediu. In zonele cu putine precipitatii sau in anii secetosi se obtin paie cu o valoare nutritiva mai ridicata.
Se observa ca in boabe procentul de cenusa este aproape la jumatate fata de paie. In boabele de orz predomina fosforul, dupa care urmeaza potasiul si siliciul si apoi in cantitate mai mica celelalte elemente. Paiele sunt de doua ori mai bogate in potasiu decat boabele.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Bolile orzului si combaterea lor

Lucrare de licenta despre Bolile orzului si combaterea lor
Cuprins

Capitolul I. Notiuni introductive........................3

Capitolul II. Prezentarea monografica a icda fundulea..............13

Capitolul III. Tehnologia de cultura a orzului..................19

Capitolul IV. Rugina orzului...................... 48

Capitolul V. Starea fitosanitara a culturii de orz la icda fundulea..........................60

Capitolul VI. Material si metoda.........................61

Capitolul VII. Rezultate obtinute...........................64

Capitolul VIII. Concluzii si recomandari.....................67

Bibliografie.....................69


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Bolile orzului si combaterea lor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.